№6/1

Оплата праці, березень, 2015/№ 6/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Відлуння демобілізації: коли чекати працівника на робочому місці Зараз спливає рік з дати першої хвилі мобілізації. Для роботодавців це також важлива дата, адже саме протягом цього строку за мобілізованими працівниками слід зберігати місце роботи і середній заробіток*. І скажемо вам відверто, не тільки за «призовно-мобілізованими» — достатньо згадати останні законодавчі новації із цього приводу. Тому у кулуарах адміністрацій установ і кадрових службах лунають цілком обґрунтовані запитання: коли демобілізований працівник повинен розпочати виконувати свої трудові обов’язки за місцем роботи? Чи можна звільнити такого працівника, якщо він так і не приступить до роботи після закінчення одного року з дати його мобілізації? Ми цінуємо ваш час — відповіді на усі запитання, які вас хвилюють, зібрані у цій статті.
  • Повістка військкомату: «пробіжить, пролетить, пропливе…» Сьогодні військові комісаріати напружено працюють, розшукуючи як новачків — призовників, так і запасників — військовозобов’язаних. Дуже багато доводиться надолужувати і, зокрема, фактично заново налагоджувати контакти з «підопічними», втрачені в безтурботні роки… Робота йде у двох напрямках. Окрім звичайної практики — пошуку за місцем проживання, воєнкомівці все частіше вдаються до варіанта вручення повісток за місцем роботи. Для цього представники військкомату відвідують установи, організації, підприємства. Розглянемо цей варіант детальніше.
  • Побутова травма: правильно оформлюємо документи Зі звичайними захворюваннями, такими як застуда, грип, бронхіт, роботодавець стикається часто. А ось нещасні випадки — явище не настільки поширене, хоча і без них наше життя не обходиться. Як діяти роботодавцю, якщо працівник приніс лікарняний листок з відміткою «невиробнича травма», підкаже сьогоднішня стаття.
  • Щорічна відпустка за основним місцем та сумісництвом: надаємо одночасно або окремо Працівник ПТНЗ працює викладачем за основною посадою та інженером за сумісництвом. Тривалість щорічної відпустки за кожною посадою різна. Чи слід складати графік відпусток таким чином, щоб працівник перебував у щорічній відпустці за кожною посадою в один і той же період або ж надавати їх одночасно необов’язково?
  • Житлова субсидія: чи варта гра свічок Населення з острахом очікує квітневе підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Уряд заспокоює, що таке стрімке зростання покриватиметься за рахунок субсидій. І навіть підготував спрощений механізм їх надання. Проте сучасно-спрощена схема надання субсидій запрацює з 01.05.2015 р. Усе б нічого, але платити за підвищеними тарифами треба вже зараз… Як уберегти і без того не пухкий гаманець? Вихід тільки один — отримати субсидію за реаліями сьогодення. Вас бентежать запитання: чи ви претендент на таку пільгу та, звісно, який її розмір? Що ж, тоді ви потрапили за адресою — у цій статті ви знайдете відповіді на всі хвилюючі вас запитання.
  • Гарантії учасникам бойових дій: пам’ятка роботодавцю Непросте становище в країні всіх застало зненацька. Ще не так давно ми й уявити не могли, що вирішуватимемо питання, пов’язані з мобілізацією. Проте такі реалії. Треба сказати, що у складній ситуації опинилися всі: і ті, хто на передовій, і ті, хто їх чекає, і ті, у кого захисники працевлаштовані. Так, з мобілізацією співробітників бухгалтери більш-менш розібралися. Але «новий поворот»: мобілізованому працівнику присвоєно статус учасника бойових дій. Що в такому разі потрібно знати роботодавцеві? Негайно з’ясуємо!
  • Шукаємо працівника в Інтернеті Вигуки «Агов!» уже не лунають лісами та полями, а все тому, що ті, хто шукає роботу, змінили середовище існування і прописалися в Інтернеті. Їм на його безкрайніх просторах вільно, легко і затишно. Вони пустують під електронним сонцем, харчуються найсучаснішою інформацією, але ні-ні та й поглядають з тривогою у бік роботодавця. Словом, бери голіруч…
  • Щоб конфліктів не було Коли пристрасті розпалюються і робочі місця перетворюються на поле битви, а співробітники то підтримують одну з ворогуючих сторін, то кидаються як парламентери між двох вогнів у надії всіх помирити, уже ніхто не сумнівається — спалахнув конфлікт. І доки вони ще один одного «не повбивали», давайте з’ясуємо, що ж робити.
  • Перелік святкових днів, професійних свят та пам’ятних дат у квітні 2015 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі