№9

Оплата праці, травень, 2015/№ 9 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Праця працівників, які беруть участь у ЗНО-2015: оплачуємо за правилами КМУ Зовнішнє незалежне оцінювання* шкільних знань проводиться не перший рік. У тимчасових пунктах проведення та перевірки до роботи активно залучають, зокрема, педагогів. Склалася багаторічна практика щодо оплати праці осіб, які беруть участь у проведенні підсумкового тестування. Проте ЗНО-2015 вирізнилося: уперше для таких трудівників Уряд продиктував оплатні правила. Що приховують у собі нові норми? Дізнайтеся зі статті.
  • Щодо оплати праці працівників центру соцреабілітації дітей-інвалідів Лист від 18.12.2014 р. № 1631/13/84-14
  • Щодо надання відпусток за роботу у зоні радіоекологічного контролю Лист від 23.03.2015 р. № 279/20/112-15
  • «Лікарняно-відпускний мікс» при звільненні Працівник з 1 по 31 березня 2015 року був у щорічній відпустці. Перебуваючи у відпустці, він подав заяву про звільнення за власним бажанням. 31 березня трудовий договір з працівником було розірвано. При проведенні остаточного розрахунку з його зарплати проведено відрахування за 8 днів щорічної відпустки, що були надані в рахунок невідпрацьованої частини робочого року. У квітні такий працівник надав листок непрацездатності, виданий в установленому порядку (хворів з 23.03.2015 р. по 31.03.2015 р.) включно. Як бути із сумою відпускних, нарахованих за дні хвороби?
  • Індексуємо заробітну плату за травень 2015 року На сьогодні для всіх суб’єктів господарювання діють єдині правила проведення індексації доходів. Їх установлено Законом про індексацію та Порядком № 1078.
  • Страховий стаж працівниці менше 6 місяців: розраховуємо декретні з урахуванням нових обмежень Реформи в системі соцстрахування викликали чимало запитань у бухгалтерів-практиків. На найпопулярніші з них відповіді вже готові (див. «ОП», 2015, № 2, с. 13). Час рухатися далі та освоювати тонкощі, що залишилися «за кадром». Поговоримо про розрахунок декретних для працівниць зі страховим стажем менше 6 місяців. Тему обрано невипадково, адже з початку 2015 року під час таких розрахунків потрібно врахувати одразу два обмежувачі. Безпомилково визначити допомогу по вагітності та пологах для зазначених категорій декретниць допоможе ця стаття.
  • Строковий трудовий договір із мобілізованим працівником: визначаємо дату розірвання Із працівником укладено строковий трудовий договір, термін дії якого спливає 10.06.2015 р. У квітні 2015 року працівника мобілізували. Чи можна звільнити такого працівника у день закінчення строкового трудового договору? Чи не суперечить таке звільнення припису ст. 119 КЗпП щодо збереження за мобілізованими працівниками робочих місць?
  • Новий ЄСВ-звіт: «Поки я тебе чекаю, Звіт за квітень складаю…» І чекати залишилось недовго. Нова форма ЄСВ-звіту вже з’явилася. Проте не поспішайте звітувати за нею! Для того щоб усі гвинтики системи запрацювали без проблем, треба правильно налаштувати «звітні» шлюзи. А це справа не одного дня. Що ж, Звіт з ЄСВ за квітень подаємо за старою формою та з колишніми проблемами. «А можливо є додаткові підказки щодо заповнення непідходящої форми Звіту?» — чим ближче звітна дата, тим частіше таке запитання ставлять читачі. Ну що ж, чим можемо, тим допоможемо!
  • Коли відпустка не в радість: хвороба припала на відпустку — дії роботодавця Хвороба — штука неприємна і часто несподівана. А ось якщо вона наздогнала працівника у відпустці, йому ще прикріше. Не залишаються в накладі й кадровики з бухгалтерами: роботи, як завжди, хоч лопатою розгрібай! Адже в деяких ситуаціях відпустка не пропадає — її потрібно продовжити або перенести на інший строк. Як правильно «провернути» цю справу — ви дізнаєтеся з нашої статті.
  • Заступник директора школи & педагог-організатор & учитель: комбінація допустима Чи може заступник директора школи з навчально-виховної роботи обіймати посаду педагога-організатора на 0,5 ставки та викладати історію 7,5 год на тиждень?
  • У ПТНЗ зменшилася кількість учнів: що з посадою заступника директора У професійно-технічному навчальному закладі зменшилася кількість учнів з 420 до 380 (дані станом на 01.01.2015 р.). У зв’язку з цим одного із заступників директора переводять на посаду викладача. Як правильно оформити це переведення, щоб у разі збільшення кількості учнів такий працівник знову повернувся на посаду заступника директора?
  • З лікаря бригади екстреної меддопомоги на завідувача навчально-тренувального відділення: надбавочний наслідок Чи зберігається право на надбавку за тривалість безперервної роботи у разі переходу лікаря з бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги на посаду завідувача навчально-тренувального відділення? Чи зберігається за ним така надбавка після повернення до бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі