№20/1

Оплата праці, жовтень, 2015/№ 20/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Складаємо графік відпусток — розклад релаксу для працівників на 2016 рік Як упорядкувати час надання відпусток? Відповідь тільки одна — скласти графік відпусток. Це справжній помічник для кадрового спеца, адже він дає змогу розпланувати використання відпусток працівниками. Грамотно складений графік відпусток не допускає ситуацій, коли працівники одного фаху/відділу відпочивають «оптом» і виконувати їх обов’язки просто нікому. Традиційно графік відпусток на майбутній рік складають в останні місяці поточного року. Тож саме час подбати про релакс-розклад на 2016 рік! Скласти його за усіма правилами допоможе ця стаття.
  • Спеціальна підстава для звільнення працівника-сумісника: коли і як застосувати У бюджетній установі здійснює трудову діяльність працівник-сумісник. Наша кадрова служба підібрала працівника, який може працювати як основний працівник на посаді, яку обіймає згаданий працівник-сумісник. Чи має право установа розірвати трудовий договір із працівником, який працює у нас на умовах сумісництва?
  • Призвали на військові збори: трудові гарантії — працівнику, пам’ятка дій — кадровику Працівник установи приніс повістку про призов на навчальні військові збори. Зіткнулися з цим уперше. Чи повинен роботодавець відпустити працівника на них? Якщо так, то на який строк? Як правильно оформити кадрову документацію?
  • Гардеробник у навчальному закладі: який статус надати та як оформити Загальноосвітній навчальний заклад з 01.10.2015 р. приймає на роботу гардеробника Чи вважати такого працівника сезонним? Як правильно оформити його прийняття? Чи зобов’язані ми забезпечити гардеробника роботою упродовж усього календарного року?
  • Звільнення і відпустка: знаходимо точку перетину «Чи може працівник перед звільненням реалізувати право на відпустку? Чи допустимо його звільнити в останній день відпустки?» — такі запитання надійшли на електронну пошту нашої редакції. Що ж, подекуди звільнення і відпустка дійсно вдала пара. Але грань між ними тонка: один необережний крок — і трудові права працівника у небезпеці! Рецепт грамотного поєднання звільнення і відпустки читайте у статті.
  • Як управляти часом: 5 секретів Час — одна з найпримхливіших штук у житті людини. Просиш його йти повільніше, спізнюєшся, квапишся — він проноситься під ногами як кіт, випадково випущений з квартири. Намагаєшся наблизити час відпустки, чекаєш закінчення робочого дня, а він ліниво потягується і нікуди не квапиться. Настав час перемогти час! Дізнайтеся 5 секретів управління часом.
  • Захистись від маніпуляції Маніпуляція повсюдно! Учителі, що помикають дітьми та вимагають гроші в батьків, маркетологи, які продають повітря, телебачення, що геть забуло про факти і давить тільки на емоції, політики, готові пообіцяти все в обмін на рейтинг і голоси виборців, безталанні артисти, які живуть за рахунок постійних скандалів. З людини намагаються зробити автомат, який реагуватиме цілком однозначним чином. Як не піддатися всьому цьому? Зберегти критичність і здоровий глузд? Свою власну думку? Самого себе? Робити те, що потрібне саме вам, а не комусь іншому? Знайти відповіді вам допоможе ця стаття!
  • Електронні петиції: що потрібно знати В інформдайджестах уже не раз згадувалось про електронні петиції. Та й чиновники не забувають сказати пару слів про їх значимість. Мовляв, електронні петиції — це дієвий спосіб донести до влади проблеми, бути почутим. Не вщухає активність із сучасного розміщення зауважень і пропозицій на офіційному сайті Голови держави. Чого тут тільки не зустрінеш! Дати добро на підвищення зарплат педагогам і медикам, повернути фіксований розмір надбавки за престижність праці педагогам. Трапляються і фантастичні рекомендації, наприклад, індексувати зарплату у прив’язці до курсу долара. Турбують громадян і життєві негаразди: ініціюють розміщення у держзакладах електронних терміналів «живої» черги, надання можливості дітям займатися спортом безкоштовно. Як підтримати петицію або розмістити власну? Читайте поради у статті.
  • Перелік професійних, міжнародних свят та пам’ятних дат у листопаді 2015 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі