№18

Оплата праці, вересень, 2016/№ 18 Інші номери журналу ›
  • Щодо оплати праці селищних, сільських старост Лист від 26.08.2016 р. № 1182/13/84-16
  • Щодо оформлення підтверджуючих документів для призначення матеріального забезпечення застрахованим особам Лист від 20.07.2016 р. № 2.4-46-1257 (витяг)
  • Щодо призначення та надання допомоги по тимчасовій непрацездатності Лист від 18.08.2016 р. № 2.4-46-1431
  • Встати — суд іде: поновлюємо працівника за рішенням суду Розставання працівника і роботодавця (звільнення) можна порівняти з розлученням. У деяких випадках вдається полюбовно розійтися, а в деяких — не обходиться без биття посуду. У другому випадку нерідко працівник звертається до суду для відновлення своїх прав і його поновлюють на колишньому місці роботи. А розбиратися з усім цим, як завжди, доводиться… бухгалтеру. На допомогу йому — сьогоднішня стаття.
  • «Матеріалка» працівникам ОМС: кому, коли, скільки В органі місцевого самоврядування, крім посадових осіб місцевого самоврядування, є працівники, які обіймають такі посади, як секретар керівника, водій, прибиральниця. Чи мають вони право на матеріальну допомогу? Якщо так, то на яку саме та в якому розмірі?
  • Переуклали контракт з науково-педагогічним працівником: як відобразити в ЄСВ-звіті Строк дії контракту, укладеного з науково-педагогічним працівником, закінчився 2 вересня 2016 року. Новий контракт з ним було укладено 5 вересня, оскільки 3 і 4 вересня припали на вихідні дні. Зарплата за 2 робочі дні за період до звільнення, а також сума компенсації за невикористану відпустку склали 2163,70 грн., а за 20 робочих днів після укладення нового контракту — 4595,95 грн. Як заповнити Звіт за формою № Д4 на такого працівника?
  • Звіт з ЄСВ: працівниця звільнилася у відпустці до 3 років Працівниця, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею 3 років, звільняється за власним бажанням. При проведенні остаточного розрахунку їй нараховано компенсацію за невикористані дні щорічної відпустки. Чи потрібно на таку працівницю в таблиці 5 Звіту за формою № Д4 формувати два рядки: один — із закінченням відпустки для догляду за дитиною днем звільнення, другий — з датою та підставою припинення трудових відносин? Як відобразити суму компенсації за невикористані дні щорічної відпустки в таблиці 6 Звіту за формою № Д4? Чи потрібно щодо такої працівниці проставляти у графі 10 таблиці 6 код «10», а у графі 15 кількість календарних днів перебування у трудових відносинах, якщо вона була звільнена у відпустці для догляду за дитиною (не ставши до роботи)?
  • Чи стягується борг за виконавчим листом із суми лікарняних Із заробітної плати працівника згідно із судовим виконавчим листом утримується сума боргу на користь Обленерго (борг за несплату за спожиту електроенергію). У вересні 2016 року працівник хворів (про що свідчить лікарняний лист), відповідно нараховані лікарняні. Чи здійснюється стягнення в рахунок погашення заборгованості за споживання електроенергії, передбаченої виконавським листом, із суми лікарняних?
  • У контракті про військову службу вказано конкретний термін його дії: звільняти працівника чи ні У нашій установі є два працівники, які прийняті на військову службу за контрактами. Один із них (не проходив військову службу за призовом під час мобілізації) уклав такий контракт у червні 2016 року, а інший був мобілізований 04.02.2015 р., підлягав демобілізації у червні 2016 року, але уклав контракт про проходження військової служби. Працівники надали контракти, у яких було визначено конкретні строки їх дії. Чи треба за вказаними працівниками зберігати місце роботи і виплачувати їм середній заробіток?
  • Припинення виплати доплати за класне керівництво на час канікул: чи правомірно це За рішенням директора школи одного з учителів позбавили доплати за класне керівництво у серпні 2016 року — місяці, що припадає на період літніх канікул. Таке рішення пояснили тим, що учитель неналежно виконував свої посадові обов’язки. Чи мав право керівник школи так вчинити?
  • Компенсація зарплати: виплата боргів у вересні 2016 року Якщо роботодавець своєчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати та виплатити компенсацію. Така компенсація належить у разі затримки виплати зарплати на один календарний місяць і більше. Причому компенсують «чисту» зарплату (за мінусом утриманих податків, зборів і внесків) і тільки в тому випадку, якщо індекс споживчих цін (далі — ІСЦ) наростаючим підсумком за період невиплати перевищить 100 %.
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у жовтні 2016 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі