№4/1

Оплата праці, лютий, 2017/№ 4/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Щодо відпускних за навчальну відпустку при звільненні посеред цієї відпустки Лист від 28.12.2016 р. № 1820/0/101-16/284
  • Щодо обчислення середньої заробітної плати для оплати днів щорічної та додаткової відпусток Лист від 26.10.2016 р. № 1475/13/84-16
  • Житлова субсидія: чи вплинуть на її розмір збільшені соцстандарти З 1 січня 2017 року розмір мінімальної заробітної плати збільшився вдвічі, а також протягом року відбудеться подальше зростання розміру прожиткового мінімуму. Як вплине збільшення цих соціальних стандартів на розмір житлової субсидії? Про це і поговоримо у статті.
  • Зменшення педнавантаження посеред навчального року: чи допустимо Чи можуть зменшувати навчальне навантаження учителю школи без його згоди у період навчального року та прийняти на роботу іншого вчителя з аналогічного предмета з неповним навантаженням?
  • Повідомлення про працевлаштування внутрішнього сумісника: як заповнити В установі за основним місцем роботи працює працівник (1,0 ставки). 27 лютого 2017 року між цією установою і вказаним працівником має бути укладений ще й трудовий договір про роботу на умовах внутрішнього сумісництва (0,5 ставки). Чи необхідно подавати до орану фіскальної служби Повідомлення про прийняття на роботу працівника — внутрішнього сумісника? Якщо так, то при заповненні цього Повідомлення, до якої категорії осіб віднести внутрішнього сумісника: «1» — наймані працівники з трудовою книжкою або «2» — наймані працівники без трудової книжки?
  • Звільняємо працівника-пенсіонера: виплата вихідної допомоги + «доля» його подальшого працевлаштування У нашій установі відбувається скорочення штату. У зв’язку з цим підлягає звільненню працівник, який отримує пенсію за вислугу років. Чи виплачувати йому вихідну допомогу? Чи можна виплатити такому працівнику вихідну допомогу у разі, якщо він звільниться за власним бажанням до закінчення двомісячного строку попередження про звільнення через скорочення штату? Чи може пенсіонер після звільнення зареєструватися як безробітний і отримувати допомогу по безробіттю?
  • Раніше переведений держслужбовець звільняється: розраховуємо компенсацію за невикористану щорічну відпустку Держслужбовця переведено з одного держоргану до іншого 04.07.2016 р. За попереднім місцем роботи він скористався належними йому днями щорічної основної відпустки і щорічної додаткової відпустки за 6-річний стаж держслужби. Цей держслужбовець звільняється 24.02.2017 р. з держоргану, до якого перевівся. Як розрахувати йому компенсацію за невикористані дні щорічної основної відпустки і щорічної додаткової відпустки за стаж держслужби (7-річний стаж держслужби досягнутий 05.10.2016 р.)?
  • Уважте працівника, якщо причина звільнення — поважна Працівниця хоче звільнитися з роботи за власним бажанням, але просить у трудову книжку внести запис, що її звільнено у зв’язку з доглядом за дитиною до досягнення нею 14-річного віку. Чи можемо ми внести до трудової книжки запис про звільнення з таким формулюванням причини звільнення і чи вправі запитувати від працівниці відповідні документи? Про які ще причини звільнення працівника за власним бажанням роботодавець повинен зазначати в трудовій книжці і чи повинні ці причини бути підтверджені документально?
  • Добре, коли керівник — авторитет, але не кримінальний… У минулому випуску «Кадровик-бюджетник» ми ознайомили вас з видами порушень законодавства про працю, новими розмірами штрафів за ці порушення, а також з гарантіями та пільгами, дотримання яких вимагає від роботодавця трудове законодавство. Крім того, визначили обсяги цивільно-правової та адміністративної відповідальності винних у порушенні трудового законодавства осіб. Сьогодні ж зупинимося на підставах та особливостях кримінальної відповідальності, до якої може бути притягнено особу за порушення трудових прав громадян. При цьому ми маємо на меті не налякати роботодавця, а убезпечити його від кримінального покарання, бо деякі види порушень трудового законодавства знаходяться, як то кажуть, «на грані»…
  • Воркшоп як формат професійного навчання І знову про навчання… Ми живемо у світі, де знання постійно оновлюються, де щодня співробітник може зіткнутися з тією робочою ситуацією, з якою раніше він ніколи не стикався, де професійні функції-завдання все більше узагальнюються в межах однієї посади… Як забезпечити успішність працівника? Його постійне вдосконалення? Тільки знаходячи нові форми і способи навчання! Що таке воркшоп, навіщо він потрібний, як його організувати та провести? Уперед до нових знань!
  • Перелік святкових днів, професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у березні 2017 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі