№18/1

Оплата праці, вересень, 2017/№ 18/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Щодо працевлаштування за сумісництвом Лист від 14.04.2017 р. № 8185/0/2-17/13
  • Початок відпустки «за свій рахунок» в одному році, закінчення — в іншому: визначаємо «річний ліміт» Працівник — інвалід 2 групи написав заяву про надання йому відпустки без збереження зарплати тривалістю 60 календарних днів з 16.11.2016 р. Ця відпустка надана працівнику з 16.11.2016 р. по 14.01.2017 р. Вказаний працівник у поточному році також бажає піти у відпустку без збереження зарплати тривалістю 60 календарних днів з 25.09.2017 р. Чи має роботодавець надати відпустку «за свій рахунок» саме 60 календарних днів, адже у 2017 році працівник як інвалід 2 групи уже скористався 14 календарними днями цієї відпустки (з 01.01.2017 р. по 14.01.2017 р.)?
  • Щорічна відпустка після відпустки для догляду за дитиною: розбираємо ситуації з практики Надання щорічних відпусток працівницям, що повернулися до роботи після соцвідпусток для догляду за дитиною до 3 років або відпусток без збереження зарплати для догляду за дитиною до 6 років, має свої особливості. У кожної матусі — своя «відпускна» історія. Але у кожній з них є схожі елементи. Як надати щорічну відпустку після «декрету»? У цьому допоможуть практичні ситуації з поясненнями з їх вирішення.
  • Видача розрахункового листа про зарплату: безумовна функція роботодавця Чи має працівник надавати роботодавцю заяву про своє бажання отримувати розшифровку (розрахунковий лист) сум нарахованої і виплаченої зарплати? В якій формі роботодавець має надати працівнику такий розрахунковий лист?
  • Вченому — світло, а невченому — тьма: чи «світить» працівнику-суміснику оплачувана навчальна відпустка Працівник має основне місце роботи і місце роботи за сумісництвом в одній установі (внутрішній сумісник). Цей працівник навчається заочно на 3 курсі у вищому навчальному закладі. Він надав довідку-виклик для складання сесії та заяву про надання йому додаткової оплачуваної навчальної відпустки тривалістю 20 календарних днів з 09.10.2016 р. Чи надавати оплачувану навчальну відпустку цьому працівнику за тією посадою, на якій він працює як сумісник?
  • Як батьку піти у відпустку для догляду за дитиною до 3 років Чи може у відпустку для догляду за дитиною до 3 років піти батько дитини? Якщо так, то на підставі яких документів?
  • Батько у відпустці для догляду за дитиною до 6 років У сім’ї працівника двоє дітей — 1,5 і 4 роки. У відпустці для догляду за молодшою дитиною перебуває мати. Старша дитина потребує домашнього догляду згідно з медичним висновком. Чи може правом на відпустку для догляду за нею скористатися батько?
  • Табелюємо роботу під час відпустки для догляду за дитиною до 3 років Як правильно заповнити табель обліку використання робочого часу для працівниці, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років і працює на умовах неповного робочого дня?
  • «Житлово-комунальна» субсидія: немає межі… нововведенням Напередодні опалювального сезону все більше українських родин замислюються, як раціонально розподілити сімейний бюджет, щоб вистачило оплатити комуналку. Популярний метод вирішення такої проблеми — скористатися субсидією на оплату ЖКП. Тим часом процедура оформлення і порядок надання такої субсидії продовжує поповнюватися нормативними нововведеннями, порядковий номер яким уже й важко присвоїти. Чого очікувати тепер? У статті ми розповімо про актуальні новації в процедурно-субсидіарних правилах.
  • Як впливає ставлення керівника на співробітника Досвідчений керівник легко відповідає на запитання, хто у його відділі талановиті і працелюбні бджілки, а хто неефективні трутні. У нього вже око накидане, спостереження зібрані, статистика підведена. Ось тільки чи завжди він правий? Та й узагалі, чи варто до когось ставитися як до трутня? І які ефекти це спричинить? Давайте розбиратися, як ставлення керівника до співробітника впливає на професійну діяльність останнього.
  • «360 градусів»: оцінка компетенцій співробітника Як зрозуміти, на що дійсно здатний співробітник, які його якості розвивати, як планувати його професійне зростання? Ці запитання ставить собі кожен керівник і відповідає: «Потрібна оцінка!». Але як же зробити цю оцінку об’єктивнішою, адже є ризик суб’єктивного і неправильного ставлення керівника до підлеглого. Давайте спробуємо технологію «360 градусів».
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у жовтні 2017 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі