№23

Оплата праці, грудень, 2018/№ 23 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Дозвольте відрекомендуватися: підсумований облік Останнім часом інспектори праці при проведенні інспекційного відвідування (невиїзного інспектування) звертають особливу увагу на ведення роботодавцями обліку робочого часу. Причина цього цілком зрозуміла: помилки/неточності в обліку, як правило, призводять до помилок у сумах зарплатних виплат. І якщо такі виплати належать до мінімальних гарантій в оплаті праці, а їх сума через неточності в обліку виявилася заниженою, — чекайте на біду (тобто на штрафи). Сьогодні ми з вами поговоримо про особливий вид обліку робочого часу, а саме про підсумований облік. В яких випадках є сенс вводити такий облік? Як його організувати? Відповіді на ці та інші запитання щодо підсумованого обліку ви знайдете в нашому номері.
  • Календарна норма робочого часу при підсумованому обліку Календарна норма робочого часу — це планова кількість годин, яку повинен відпрацювати працівник за певний проміжок часу відповідно до колдоговору (труддоговору, іншого локального нормативного акта роботодавця). Порядок розрахунку норми робочого часу для працівників, за якими робочий час підсумовується, має свої особливості. Пропонуємо вам розглянути його детально.
  • Графіки виходу на роботу (змінності) Розрахована роботодавцем норма робочого часу має бути реалізована працівниками шляхом виходу на роботу за графіком роботи (змінності). Що потрібно врахувати при складанні такого графіка? Відповісти на це запитання — мета нашої статті.
  • Робота у святкові (неробочі), вихідні дні. Особливості оплати Трудове життя умовно поділяється на робочий і неробочий час. У робочий час працівник виконує свої трудові обов’язки. Решту часу він відпочиває (час відпочинку). Це вихідні дні, святкові (неробочі) дні, відпустка тощо. Але іноді виробнича необхідність змушує працівників виходити на роботу у вихідні, а також у святкові та неробочі дні. Як оплатити такі дні роботи при підсумованому обліку робочого часу, ви дізнаєтеся із статті.
  • Робота у вечірній та нічний час. Особливості оплати На підприємстві для окремих працівників графіком передбачена робота у вечірній і нічний час. Чи потрібно години такої роботи додатково оплачувати ? А якщо потрібно, то в якому розмірі? Запитання цікаві, чи не так? Відповіді на них ви знайдете в цій статті.
  • Оплачуємо надурочні години В ідеалі надурочних годин у працівників не повинно бути. Але ситуації бувають різними, й у працівників може виникнути «переробка». При підсумованому обліку робочого часу надурочними годинами нікого не здивуєш. А ось як оплатити роботу понад норму, зараз дізнаєтеся.
  • Підсумований облік робочого часу: визначаємо доплату до МЗП Зарплата не може бути менша за мінімальну. Це правило знають усі. Але підсумований облік робочого часу висуває певні нюанси до виконання цієї вимоги трудового законодавства. Про них і поговоримо у нашій статті.
  • Працівник хворів, був у відпустці: коригуємо норму робочого часу Норма робочого часу при підсумованому обліку потрібна у тому числі й для підрахунку надурочних годин. Але як їх визначити, якщо працівник в обліковому періоді хворів, був у відпустці? Відповідаємо — відняти від фактично відпрацьованого часу години, передбачені нормою робочого часу. Але (!) норму в цьому випадку потрібно відкоригувати. Як? Зараз усе розповімо.
  • Індексуємо зарплату за грудень 2018 року Сума індексації визначається шляхом множення доходу (зарплати) на коефіцієнт індексації і ділення на 100 (абз. 6 п. 4 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078, далі — Порядок № 1078).
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в грудні 2018 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі