№11

Оплата праці, червень, 2018/№ 11 Інші номери журналу ›
  • Щодо врахування премії при обчисленні відпускних Лист від 23.04.2018 р. № 659/0/101-18
  • Індексуємо зарплату за червень 2018 року Індексувати зарплату зобов’язані всі роботодавці. Основні документи, які регулюють порядок проведення індексації доходів, — це Закон про індексацію та Порядок № 1078. Саме на їх положеннях базуються головні правила індексації зарплати.
  • Відпустка з початку місяця: як розрахувати відпускні та матдопомогу і відобразити в ЄСВ-звіті Розпочалося літо, а разом з ним і відпускна пора. Про розрахунок відпускних нас запитують часто. Тож сьогоднішня стаття буде присвячена такій ситуації: як розрахувати відпускні та матеріальну допомогу на оздоровлення в розмірі середньомісячної зарплати, якщо відпустка починається з перших чисел місяця, та яким чином відобразити зазначені суми у звітності з ЄСВ. Розбираємося!
  • Щорічна відпустка не використана за кілька років: як виплатити грошову компенсацію Працівник має право на щорічну основну відпустку тривалістю 24 календарних дні і щорічну додаткову відпустку за ненормований робочий день тривалістю 7 календарних днів. За п’ять попередніх робочих років цей працівник використовував щорічну основну відпустку (24 календарних дні за кожен робочий рік), а щорічну додаткову відпустку за ненормований робочий день — ні. Зараз він бажає отримати грошову компенсацію за невикористані дні щорічної додаткової відпустки за ненормований робочий день за всі попередні періоди. Позиція кадровика — не можна виплачувати грошову компенсацію за попередні робочі роки, тільки за поточний. Чи правий кадровик?
  • У декретному листі збіглися 126-й день декретної відпустки і дата графи «Стати до роботи»: що робити? Працівниця надала лікарняний лист по вагітності та пологах, згідно з яким відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами розпочалася з 14.05.2018 р. У графі «Звільнення від роботи» одним рядком записали, з якої дати працівниця звільнена від роботи (з 14.05.2018 р.) із зазначенням, до якого числа включно триватиме така відпустка, — сто двадцять шість днів. У графі «Стати до роботи» так само значиться 126-й день декретної відпустки — шістнадцяте вересня 2018 року. Чи можна приймати для оплати такий лікарняний? Чи потрібно змінити дату закінчення відпустки (126-й день — шістнадцяте вересня 2018 року) в графі «Стати до роботи» і написати нову, тобто 127-й день, а саме сімнадцяте вересня 2018 року. Жіноча консультація відмовляє в такому виправленні, стверджуючи, що лікарняний оформлений правильно!
  • Повідомлення про прийняття на роботу: усе, що ви хотіли запитати З огляду на те, що норма КЗпП, яка зобов’язує роботодавців повідомляти про прийняття на роботу, не нова, запитання щодо її застосування все ще актуальні. Саме тому ми вирішили систематизувати ці запитання і надати на них вичерпні відповіді. Упевнені, друзі, що ви знайдете тут відповідь і на своє запитання.
  • Учитель початкових класів → викладач профліцею: чи зберігається кваліфікаційна категорія та педзвання Чи зберігається вища кваліфікаційна категорія та педагогічне звання «Старший учитель» педпрацівникові, присвоєні за посадою вчителя початкових класів загальноосвітнього навчального закладу, при переході його на посаду викладача професійного ліцею?
  • Визначаємо стаж для виплати надбавки за вислугу років Працівник прийнятий асистентом до вишу на основне місце роботи на 0,25 ставки з навантаженням 150 годин (600 годин згідно зі ст. 56 Закону про вищу освіту х 0,25). Чи зараховується цей період роботи до науково-педагогічного стажу для цілей виплати надбавки за вислугу років? Чи вірно розуміти, що вимога п. 4 Порядку виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затвердженого постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78, застосовується лише у випадках, коли постає питання про зарахування до стажу для цілей надання надбавки за вислугу років періоду роботи за сумісництвом?
  • Медпрацівник за сумісництвом: чи виплачувати «оздоровчі» У лікарні працівник обіймає посаду діловода (1,0 ставки) за основним місцем роботи і посаду сестри медичної (0,5 ставки) за сумісництвом. Чи необхідно такому працівнику за посадою сестри медичної в обов’язковому порядку виплачувати допомогу на оздоровлення під час надання щорічної основної відпустки згідно з постановою КМУ від 11.05.2011 р. № 524?
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в червні 2018 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі