№19

Оплата праці, жовтень, 2019/№ 19 Інші номери журналу ›
  • 25 копійок зарплати виплатити не можна розділити На жаль, офіційних роз’яснень щодо порядку виплати зарплати без монет номіналом 1, 2 та 5 копійок ми не дочекались. А запитання продовжують надходити від наших читачів. Сьогодні ми «підвищимо ставки» і поговоримо про монети номіналом 25 копійок. Щоб правильно поставити кому у заголовку статті, давайте зважимо всі «ЗА» та «ПРОТИ».
  • Увага! З 1 жовтня платимо ЄСВ на нові рахунки З 01.10.2019 р. починають діяти нові небюджетні рахунки (3719) для сплати ЄСВ і фінансових санкцій.
  • Про формування та використання фонду преміювання державного органу Лист від 12.08.2019 р. № 14792/0/2-19/52*
  • Премії держслужбовців: як «обійти» обмеження Складових зарплати держслужбовців багато — це оклад, а також різні види доплат, надбавок і премій. Премії — особливий елемент зарплати.
  • Здаємо кров: пільги для донорів від роботодавця Це чудово, що серед нас є люди, які не чекають особливого приводу, щоб допомогти. Вони просто приходять на виручку в потрібний момент. А деякі з них ідуть ще далі — стають донорами крові. Такий вчинок під силу не кожному. Тому таких сміливців треба оберігати і заохочувати. На законодавчому рівні така підтримка проявляється у вигляді пільг і гарантій. Які з них повинен надати роботодавець — розповімо в сьогоднішній статті.
  • «Донорський» середній заробіток: приклади розрахунку У попередній статті ми з’ясували, що в загальному випадку працівники-донори можуть розраховувати на отримання від роботодавця: звільнення від роботи в день медичного обстеження та в день давання крові, а також додаткового дня відпочинку після кожного дня давання крові. Ось лише як сплатити такі дні працівникові і при цьому врахувати всі нюанси надання перерахованих пільг? Зараз ми про все розповімо.
  • Лікарняні для щедрих донорів: нюанси оформлення Однією з додаткових пільг для щедрих донорів є пільга в оплаті лікарняного листа у вигляді нарахування її у розмірі 100 % середньої зарплати незалежно від наявності страхового стажу працівника-донора. Кому вона може бути надана, як треба її оформити та як отримати фінансування з ФСС — читайте в цій статті.
  • Лікарняні в нестандартних ситуаціях Ось і настала осінь, а разом із нею час сезонних застуд та загострення хронічних хвороб. Після одужання працівник із новими силами стає до роботи. Але тут починає боліти голова у бухгалтера (особливо, якщо ситуація з каверзою) — працівникові треба правильно оплатити лікарняний. Хочете легко та швидко розрахувати лікарняні в нестандартній ситуації — наша стаття для вас! У ній ми зібрали низку нестандартних ситуацій, які трапляються доволі часто.
  • ПСП «на дітей» відображаємо у формі № 1ДФ Діти в сім’ї — це не лише щастя і веселий сміх. Це ще й матеріальне навантаження на бюджет батьків. Добре, що це розуміє й держава. Тому вона дає змогу татам і мамам (за умови виконання низки умов) скористатися податковою соціальною пільгою (ПСП). Завдання роботодавця — застосувати таку пільгу до зарплати працівника (на підставі відповідної заяви) і відобразити її у формі № 1ДФ. Ось тут-то й можуть виникнути труднощі. Як із ними впоратися — зараз розповімо.
  • Не відобразили звільнення у таблиці 5 ЄСВ-звіту У Звіті з ЄСВ за серпень 2019 року підприємство в таблиці 5 не зазначило відомості про припинення трудових відносин з працівником. Дані в таблиці 6 ЄСВ-звіту за заробітною платою, нарахованою по дату звільнення, відображені правильно. Як виправити помилку? Чи буде штраф?
  • Реорганізація навчального закладу & середній заробіток «контрактника» Працівник навчального закладу проходить військову службу за контрактом. За ним зберігається місце роботи, посада і середній заробіток. У вересні всіх працівників попередили про реорганізацію навчального закладу шляхом приєднання до іншого навчального закладу. Їм було вручено попередження про звільнення на підставі п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП. Яким буде середній заробіток «контрактника» в новому навчальному закладі?
  • Кому з бюджетників індексуємо жовтневу зарплату У 2019 році підвищувалися оклади працівникам бюджетної сфери, але в різний час. Із сьогоднішньої статті дізнаєтеся, кому з працівників бюджетної сфери у жовтні 2019 року потрібно індексувати зарплату
  • Індексуємо зарплату за жовтень 2019 року На жовтневу індексацію впливає індекс споживчих цін за серпень 2019 року. Він становить 99,7 %. Якими будуть коефіцієнти і суми поточної індексації зарплати за жовтень 2019 року, дізнаєтеся із статті.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в жовтні 2019 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі