№4/1

Оплата праці, лютий, 2021/№ 4/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Трудова книжко: давай, до побачення? Нам уже розповідали, що скоро, вже ось прямо від завтра скасують паперові трудові книжки! Та далі нічого не відбувалося. Тож не дивно, що багато хто вже просто перестав реагувати на новини про електронні трудові. Але це сталося! Сьогодні запрошуємо вас до розмови про долю паперових трудових книжок та облік трудової діяльності в електронній формі.
  • Аудит трудових книжок перед скануванням: перші кроки Про перехід на електронні трудові книжки говорять уже не перший рік. Нарешті ці плани набули законодавчого підґрунтя (див. на с. 18). Хоча вже більше року тому для переходу на електронний облік трудової діяльності був прийнятий Порядок № 1084*, що передбачає, зокрема, подання скан-копій трудових книжок працівників до ПФУ**. Тому пропонуємо вже зараз зайнятися перевіркою трудових книжок.
  • Титульний аркуш трудової книжки: перевіряємо правильність заповнення Правильність оформлення титульного аркуша трудової книжки не менш важлива, ніж заповнення розділу «Відомості про роботу». Про те, як повинне виглядати «обличчя» трудової книжки і як виправити допущені помилки, читайте в цій статті.
  • Робота водіїв: особливості відпочинку Продовжуючи розповідь про роботу водіїв на підприємстві, яку ми почали в попередніх випусках*, сьогодні поговоримо про їх відпочинок. Адже крутити бублик цілий день дуже стомливо. Щоб перевести дух і набратися сил, водієві потрібні перерви в роботі. Крім того, він має право на щоденний (міжзмінний) і щотижневий відпочинок, відпочинок у святкові та неробочі дні і, звичайно ж, право на відпустку. Про види відпочинку водіїв та їх тривалість ви можете дізнатися з цієї статті.
  • Доплата педпрацівнику за класне керівництво Як правильно визначати розмір доплати за класне керівництво педагогічному працівникові, який працює на основній посаді педагога-організатора вищої кваліфікаційної категорії та ще має навчальне навантаження 6 годин з основ здоров’я з виконанням обов’язків класного керівника?
  • Заблоковані емоції: як впливають на роботу та якість життя Робота — це місце, куди ми приходимо не тільки виконувати виробничі завдання. Тут ми також налагоджуємо стосунки з іншими, досягаємо власних успіхів та отримуємо величезний калейдоскоп вражень. Це все впливає на нашу психічну реальність. І що б ми не робили, нас супроводжують внутрішні реакції: позитивні або негативні. Самі по собі події не носять конкретного емоційного забарвлення, це ми визначаємо їх або як хороші, або як погані. Поговоримо докладніше про те, як без шкоди для власного психологічного благополуччя і навіть із користю проживати емоції. І про те, куди діваються непрожиті емоції.
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у березні 2021 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі