№12/1

Оплата праці, червень, 2021/№ 12/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Відпустка за декілька років: надавати чи ні? Чи є у вас працівники, які роками не ходять у відпустку? Що з ними робити? Адже через таких трудяг роботодавці ризикують потрапити на штрафи за порушення вимог трудового законодавства. Про це читайте нижче.
  • Відпускний стаж: як розрахувати Уявіть, що працівник, прийнятий на роботу в січні минулого року, хоче взяти щорічну основну відпустку повної тривалості з 1 червня 2021 року. Але ось запитання: чи заробив працівник відпускний стаж, щоб скористатися правом на таку відпустку? Адже за останній рік траплялися і простій, і відпустка за свій рахунок, і робота в режимі неповного робочого часу. Що ж, давайте розбиратися.
  • Щорічна відпустка: черговість надання При виборі дати надання щорічної відпустки завжди потрібно враховувати інтереси двох сторін: як працівника, так і роботодавця. Тобто використовувати відпустку, коли надумається, працівник не має права. Ось тільки, щоб погодити, коли і кому йти у відпустку, спочатку доведеться скласти графік. Як це зробити — розповімо в цій статті.
  • Щорічна відпустка: ділимо на частини Щорічну відпустку можна не лише продовжити або перенести, а ще й поділити. Звичайно ж, з дотриманням певних правил. Про них і поговоримо в цій статті.
  • Продовжуємо трудові договори з педагогами-пенсіонерами Як продовжити роботу на посаді вчителя у 2021 році педагогу, який отримує пенсію за віком?
  • Нове у військовому обліку та гарантіях для резервістів У веденні військового обліку відбулися важливі і масштабні зміни. 23 квітня 2021 року набрав чинності Закон України від 30.03.2021 р. № 1357-IX, що вносить правки до більш ніж 40 законодавчих актів України. Систему військового обліку приводять у відповідність зі стандартами НАТО. Крім того, зміни покликані покращити соціальний та правовий захист резервістів. Розповімо про найважливіші зміни, про які треба знати роботодавцю.
  • Як організувати свій час, щоб не перепрацьовувати «Щоб завтра все встигнути, мені потрібно встати раніше. Наприклад, в 1971-му». Знайомо? Як часто ми намагаємося вмістити у свій день максимальну кількість корисних справ. Сучасний світ вимагає від людини бути продуктивною на роботі, мати щасливу сім’ю, матеріальний достаток, спортивне тіло, подорожувати не менше ніж 1 — 2 рази на рік… Цей список можна доповнювати ще довго. А тепер на мить зупиніться і прислухайтеся до себе: це те, чого дійсно хочете саме Ви? Чи це те, що є у когось іншого, або просто вам сказали, що так повинно бути?
  • Перелік професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у липні 2021 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі