№3

Оплата праці, лютий, 2023/№ 3 Інші номери журналу ›
  • Інвалідний норматив — 2023 Протягом року роботодавці наполегливо стараються виконати норматив з працевлаштування осіб з інвалідністю, встановлений Законом № 875*. А підсумки такої роботи підводять в лютому наступного року. Проте 2022 рік вніс до неї деякі корективи. Чи потрібно тепер виконувати інвалідний норматив та звітувати про його виконання? Розкажемо далі.
  • Працівник пів місяця не працював: скільки разів платити зарплату? Працівник бюджетної установи з 02.01.2023 по 13.01.2023 перебував у відпустці без збереження зарплати. Зарплата йому буде виплачена лише один раз на місяць 30.01.2023 (без авансу). Чи є це порушенням ч. 1 ст. 115 КЗпП?
  • Працівник з інвалідністю і щорічна відпустка Працівнику встановлена III група інвалідності 8 вересня 2022 року. Він повідомив роботодавця про інвалідність 10 листопада 2022 року. Працівник прийнятий на роботу 22.11.2021 і мав право на основну щорічну відпустку за повний робочий рік 24 дні. З якої дати працівник набув право на пільгову відпустку 26 календарних днів? Скільки днів основної щорічної відпустки у працівника за робочий рік 22.11.2021 — 21.11.2022?
  • Викладацька діяльність: кому та як оплачувати? Чи мають право керівники закладів загальної середньої та фахової передвищої освіти (далі — ЗФПО) вести навчальні заняття в цьому ж закладі протягом свого основного робочого часу? Якщо так, то який максимальний обсяг складає таке навантаження і як оплачувати роботу за проведені заняття? Чи мають право працівники інших установ освіти проводити заняття з учнями, студентами, вихованцями у свій робочий час?
  • Продовження лікарняного після відновлення дії трудового договору Із працівником було призупинено дію трудового договору. Під час цього призупинення працівник захворів (відкрито е-лікарняний). Потім було поновлено дію трудового договору, але лікарняний працівника був продовжений. Чи оплачувати продовження такого лікарняного після відновлення трудового договору? Як проводити оплату такого лікарняного? Та як у такому разі подати заяву-розрахунок до ПФУ?
  • Класифікатор професій: чергове оновлення Класифікатор професій* знов підкоригували. Мінекономіки своїм наказом від 29.12.2022 № 5573 внесло чергові зміни (Зміни № 11) до відповідного документа. Що змінилося у Класифікаторі професій на цей раз та що з цим робити роботодавцю, розкажемо далі.
  • Класифікатор професій оновлено: що робити, якщо трудові обов’язки НЕ змінились Завдяки Змінам № 11, внесеним у Класифікатор професій*, деякі професійні назви робіт (використовуються при заповненні додатка Д5 Об’єднаної звітності) були підкориговані. Проте це не означає, що разом зі зміною професійної назви роботи працівника зміняться і його трудові обов’язки. Вони можуть залишитися тими самими. Чи потрібно в такому разі роботодавцю щось робити? Розберемо далі.
  • Класифікатор професій оновлено: що робити, якщо трудові обов’язки змінились До Класифікатора професій* було внесено зміни (Зміни № 11). Як наслідок низку професійних назв робіт було скасовано. Разом з тим деякі назви посад навпаки з’явилися вперше. Що в такому разі робити роботодавцю? До яких документів йому доведеться внести зміни, а які розробити з нуля? Розкажемо далі.
  • Матдопомога на соцпобут: чи враховувати підвищення окладу? Керівник колективу (має звання «народний») центру культури та дозвілля написав заяву з проханням надати йому матдопомогу для вирішення соціально-побутових питань. Чи має право зазначений працівник на таку виплату? Якщо так, то чи враховувати при визначенні її розміру підвищення посадового окладу працівника на 10 % за звання колективу «народний»?
  • Навчання в аспірантурі: чи включається до педстажу? У закладі загальної середньої освіти працює вчитель, який з 2013 по 2016 рік навчався за денною (очною) формою навчання в аспірантурі. Чи зараховується цей період до педагогічного стажу для призначення надбавки за вислугу років?
  • Лікарняні сумісникам: інтрига 2023 року Передача Пенсійному фонду функцій та обов’язків ФСС з 1 січня 2023 року потребувала внесення змін до відповідних законодавчих та нормативних документів. Здавалося, що саме під цим гаслом Закон про соцстрахування* було викладено у новій редакції. Але під шумок було підкориговано й норми щодо призначення лікарняних/декретних сумісникам. До чого призвели ці зміни — читайте далі.
  • Соціальний працівник терцентру: обчислюємо доплату за суміщення Соціальному працівнику терцентру (10-й тарифний розряд) за рішенням керівника з 01.02.2023 встановлено доплату за суміщення вакантної посади фахівця із соціальної роботи (11-й тарифний розряд). Розмір доплати — 30 % посадового окладу. Як правильно обчислити суму такої доплати: від окладу за основною посадою чи за вакантною?
  • Працівник у простої: чи надавати відпустку? На підприємстві запроваджено простій з 10.01.2023 по 15.03.2023. Згідно з графіком відпусток одному із працівників з 13.02.2023 має бути надана щорічна основна відпустка тривалістю 14 к. дн. Чи є законною щорічна відпустка під час простою? Якщо так, то чи потрібно переривати простій для того, щоб надати працівникові таку відпустку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі