24.08.2009

Інформаційна сторінка

Новини

СТАТЗВІТНІСТЬ

Наказом Держкомстату України від 03.08.2009 р. № 294

затверджено нові форми державних статистичних спостережень за статистикою праці, що набувають чинності починаючи зі:

— звіту

за 2009 рік:

№ 1-ПВ (умови праці) (один раз на два роки) «Звіт про стан умов праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці»;

№ 6-ПВ (річна) «Звіт про кількість працівників, їхній якісний склад та професійне навчання»;

— звіту

за січень 2010 року — № 1-ПВ (місячна) «Звіт з праці»;

— звіту за

I квартал 2010 року — № 1-ПВ (квартальна) «Звіт з праці».

 

ПОСИЛЕННЯ КОНТРОЛЮ ЗА ПОГАШЕННЯМ ЗАБОРГОВАНОСТІ ІЗ ЗАРПЛАТИ

Із метою посилення контролю за погашенням заборгованості щодо заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат Кабмін

постановою від 12.08.2009 р. № 863 наказав міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів АР Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським, районним держадміністраціям створити тимчасові комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Цією ж

постановою затверджено Типове положення про тимчасову комісію з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Постанова № 863

набуде чинності з дня офіційного опублікування.

 

ЗАПОВНЕННЯ ВАКАНТНИХ ПОСАД В ОРГАНАХ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ

Кабмін

постановою від 05.08.2009 р. № 830 уніс доповнення до п.п. 1 п. 5 постанови КМУ «Деякі питання організації бюджетного процесу» від 26.11.2008 р. № 1036.

Нагадаємо, що

п. 5 постанови № 1036 приписує до кінця 2009 року органам виконавчої влади з метою економного та раціонального використання бюджетних коштів припинити заповнення вакантних на 1 грудня 2008 року посад.

Така заборона не стосується посад керівників структурних підрозділів та їх заступників; державних реєстраторів районних, районних у містах Києві та Севастополі держадміністрацій, інженерів-інспекторів інспекції державного технічного нагляду, державних інспекторів інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції обласних держадміністрацій, що здійснюють свої повноваження в районі відповідної області одноосібно.

Згідно з доповненнями, внесеними

постановою № 830, цей перелік виключень поповнився посадами працівників органів (відділів) ведення Державного реєстру виборців та регіональних органів (відділів) адміністрування Державного реєстру виборців.

Постанова № 830

набула чинності 13.08.2009 р.

 

ПОРЯДОК ВИЇЗДУ ЗА КОРДОН ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ

Міністерство культури та туризму України (далі — МКТ)

наказом «Про порядок виїзду за кордон» від 28.04.2009 р. № 277/0/16-09 установило:

1. Дозвіл (узгодження) на виїзд за кордон творчим колективам, окремим виконавцям, які працюють в установах, організаціях, підприємствах, що належать до сфери управління МКТ, дає Міністерство.

2. Погодження виїзду МКТ здійснює згідно зі зверненнями керівників творчих колективів, установ, організацій, направлених не пізніше ніж за 10 днів до виїзду, з визначенням:

— мети виїзду, обґрунтуванням його необхідності;

— термінів та умов перебування за кордоном;

— наявності контрактів (угод, запрошень);

— фінансових умов, кошторису витрат, джерел фінансування;

— плану-завдання для керівників установ.

3. Погодження виїзду за кордон творчим колективам, окремим виконавцям, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій здійснюється Міністерством за умов, передбачених попереднім пунктом.

4. При укладанні угод з іноземними партнерами керівникам творчих колективів, державних установ та організацій, що перебувають у підпорядкуванні МКТ, передбачати доходи за проведення гастролей, виставок, тощо, відображати їх у планах і звітності в установленому порядку.

5. Письмовий звіт за результатами виїзду за кордон з відповідними висновками подається до Управління міжнародних зв’язків МКТ в 10-денний строк з дня повернення.

6. Відповідальність за порушення вимог

наказу № 277/0/16-09 несе керівник державної установи, організації.