07.12.2009

Застосування КЕКВ при проведенні видатків на страхування

Відповідь на запитання

ЗАСТОСУВАННЯ КЕКВ ПРИ ПРОВЕДЕННІ ВИДАТКІВ НА СТРАХУВАННЯ

 

Тетяна ІВАНОВА, перший заступник начальника управління Державного казначейства в Харківській області

 

За якими кодами економічної класифікації видатків необхідно проводити видатки на страхування медичних працівників на випадок зараження вірусом СНІДу та гепатиту?

(м. Харків)

 

Державне казначейство України в

листі від 18.07.2005 р. № 07-06/1390-6029 зазначало, що видатки на страхування лікарів «швидкої допомоги», лікарів протитуберкульозних лікарень та шкірно-венерологічних диспансерів повинні здійснюватися за КЕКВ 1343 «Інші поточні трансферти населенню».

Усі перелічені у цьому

листі види страхування є обов’язковими.

У зв’язку з тим, що страхування медичних працівників на випадок зараження вірусом СНІДу та гепатиту також є обов’язковим видом страхування, то видатки на таке страхування також слід проводити за

КЕКВ 1343 «Інші поточні трансферти населенню».

Як визначено у

ст. 5 Закону України «Про страхування» від 07.03.96 р. № 85/96-ВР (далі — Закон № 85/96), страхування може бути добровільним або обов’язковим.

Види обов’язкового страхування визначені

ст. 7 Закону № 85/96. До обов’язкового страхування зокрема належить:

— особисте страхування медичних і фармацевтичних працівників (крім тих, які працюють в установах і організаціях, що фінансуються з Державного бюджету України)

на випадок інфікування вірусом імунодефіциту людини при виконанні ними службових обов’язків;

— особисте страхування від нещасних випадків

на транспорті;

— страхування медичних та інших працівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я та державних наукових установ (крім тих, які працюють в установах і організаціях, що фінансуються з Державного бюджету України) на випадок захворювання на інфекційні хвороби, пов’язаного з виконанням ними професійних обов’язків

в умовах підвищеного ризику зараження збудниками інфекційних хвороб.