28.12.2009

Інформаційна сторінка

Новини

ЗМІНЕНО ПОРЯДОК ОБЧИСЛЕННЯ СЕРЕДНЬОЇ ЗАРПЛАТИ ДЛЯ РОЗРАХУНКУ ДОПОМОГ № 1266

Постановою КМУ від 08.12.2009 р. № 1332

внесено зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266. Так, постановою № 1332 змінено як порядок обчислення середньої зарплати для розрахунку допомоги по безробіттю, так і порядок обчислення середньої зарплати для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

Зміни буде розглянуто детально в одному з найближчих номерів нашої газети.

Постанова № 1332

набула чинності 15.12.2009 р.

 

ПОРЯДОК МЕДОГЛЯДУ УЧНІВ ШКІЛ

Згідно зі

ст. 22 Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.99 р. № 651-ХІІ учні (вихованці) загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від підпорядкування, типів і форм власності повинні забезпечуватися медичним обслуговуванням, що здійснюється медичними працівниками, які входять до штату цих закладів або відповідних закладів охорони здоров’я.

З метою реалізації цієї норми КМУ

постановою від 08.12.2009 р. № 1318 затвердив Порядок здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, що визначає механізм здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів і форм власності.

Так, медичне обслуговування учнів навчальних закладів уключає:

— проведення обов’язкових медичних профілактичних оглядів, що здійснюються щорічно медичними працівниками у присутності батьків чи осіб, які їх замінюють, у лікувально-профілактичних закладах;

— проведення профілактичних щеплень згідно з їх календарем після лікарського огляду. Щеплення проводяться за згодою одного з батьків чи особи, яка їх замінює, у медичному кабінеті медичними працівниками навчального закладу із залученням медичних працівників лікувально-профілактичного закладу або в лікувально-профілактичному закладі;

— здійснення профілактичних та оздоровчих заходів під час навчання;

— надання невідкладної медичної допомоги;

— організацію госпіталізації за наявності свідчень та інформування про це батьків чи осіб, які їх замінюють.

Інформацію про результати обов’язкових медичних профілактичних оглядів і проведені профілактичні щеплення навчальний заклад передає лікувально-профілактичному закладу за місцем проживання учня. Узагальнена інформація про результати обов’язкових медичних профілактичних оглядів та загальний стан здоров’я учнів навчальних закладів щороку доводиться до відома педагогічного персоналу.

Постанова № 1318

набула чинності 18.12.2009 р.

 

ВИКОРИСТАННЯ ДЕРЖМАЙНА НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Міносвіти та науки України

наказом «Про використання державного майна навчальних закладів та установ освіти за цільовим призначенням» від 09.12.2009 р. № 1117 з метою прийняття обґрунтованих і прозорих рішень щодо майнових питань у частині ефективного та цільового використання держмайна навчальних закладів наказало міністру освіти і науки АРК, начальникам управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій:

— заборонити передачу в оренду об’єктів освіти і науки приватним підприємствам, установам та організаціям, що здійснюють підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів та які не мають ліцензії на надання освітніх послуг;

— вжити невідкладних заходів щодо усунення порушень і недоліків у питаннях надання в оренду держмайна в підпорядкованих навчальних закладах та установах освіти;

— посилити контроль за використанням держмайна навчальних закладів та установ освіти, у разі порушень керівниками навчальних закладів та установ освіти майнових питань подати відповідні матеріали для розгляду на засідання спеціальної майнової та експертної кадрової комісії Міністерства освіти і науки України.

 

НОВІ ПОЛОЖЕННЯ ПРО МСЕК І КРИТЕРІЇ ВСТАНОВЛЕННЯ ІНВАЛІДНОСТІ

Постановою КМУ від 03.12.2009 р. № 1317

затверджено:

— Положення про медико-соціальну експертизу;

— Положення про порядок, умови та критерії встановлення інвалідності.

З 18.12.2009 р. (дати набуття чинності зазначеною

постановою) документи-попередники, затверджені постановами КМУ від 22.02.92 р. № 83 «Про затвердження Положення про медико-соціальну експертизу та Положення про індивідуальну програму реабілітації та адаптації інваліда» і від 04.04.94 р. № 221 «Про затвердження Порядку організації та проведення медико-соціальної експертизи втрати працездатності», утратили чинність.