08.06.2009

Інформаційна сторінка

Новини

РЕЄСТР ДЕРЖАВНИХ ТА АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

Кабмін постановою від 27.05.2009 р. № 532 затвердив Положення про Реєстр державних та адміністративних послуг.

Реєстр державних та адміністративних послуг (далі — Реєстр) — це єдина комп’ютерна база даних про державні та адміністративні послуги, що надаються органами виконавчої влади, державними підприємствами, установами та організаціями, а також органами місцевого самоврядування у процесі виконання ними делегованих державою повноважень.

Реєстр формується з метою:

— ведення обліку державних та адміністративних послуг;

— удосконалення процедури надання державних та адміністративних послуг на платній та безоплатній основі;

— забезпечення відкритості й доступності інформації про державні та адміністративні послуги.

Держателем Реєстру, який забезпечує його формування та ведення, є Головдержслужба.

Постанова № 532

набере чинності з дня її офіційного опублікування.

 

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ОРГАНАМИ КРУ ДЕРЖАВНОГО ФІНАНСОВОГО АУДИТУ

Кабмін

постановою від 20.05.2009 р. № 506 затвердив Порядок проведення органами державної контрольно-ревізійної служби державного фінансового аудиту окремих господарських операцій, а також перелік суб’єктів господарювання, щодо яких проводиться такий аудит.

Основним завданням операційного аудиту є сприяння забезпеченню суб’єктами господарювання законного та ефективного використання державних чи комунальних коштів та/або майна, інших активів держави, правильності ведення бухгалтерського обліку, складання достовірної фінансової звітності.

Також визначено, що в суб’єктів господарювання, в яких проводиться державний фінансовий аудит, інші планові контрольні заходи з ініціативи органів КРУ не здійснюватимуться.

Постанова № 506

набере чинності з дня її офіційного опублікування.

 

НОВОВВЕДЕННЯ В СОЦІАЛЬНОМУ ЗАХИСТІ БАГАТОДІТНИХ СІМЕЙ

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей» від 19.05.2009 р. № 1343-VI

, що набере чинності 01.01.2010 р., унесено зміни до деяких законодавчих актів України з метою посилення соціального захисту багатодітних сімей, поліпшення їх державної підтримки, створення сприятливіших умов для виховання дітей у таких сім’ях.

Зокрема, особі, яка виховує трьох та більше дітей віком до 18 років, надаватиметься право на ПСП

у розмірі 200 % суми пільги, зазначеної в п.п. 6.1.1 Закону про податок з доходів (сьогодні — 150 %), з розрахунку на кожну дитину.

Цільова благодійна допомога, надана резидентом зазначеній особі,

не включатиметься до її загального оподатковуваного доходу (ст. 6 і п.п. 9.7.4 Закону про податок з доходів).

Тривалість додаткової відпустки на дітей збільшено до 10 календарних днів (сьогодні — 7 днів), а за наявності декількох підстав для надання цієї відпустки — до 17 календарних днів (сьогодні — 14 днів) (ст. 1821 КЗпП, ст. 19 Закону про відпустки).