16.11.2009

Інформаційна сторінка

Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ ЗА ЖОВТЕНЬ — 100,9 %

За даними Державного комітету статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) за жовтень 2009 року становить

100,9 %.

 

КАБМІН РОЗСТАВИВ КРАПКИ НАД «I» у ПИТАННі ОПЛАТИ ПРАЦІ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ПІД ЧАС ВИМУШЕНИХ КАНІКУЛ

З метою недопущення зниження рівня соціальної захищеності працівників установ та закладів освіти в умовах розповсюдження епідемії грипу типу А/Н1N1/Каліфорнія та ГРЗ

Кабмін постановою від 11.11.2009 р. № 1188 «Деякі питання оплати праці керівних, наукових, науково-педагогічних, педагогічних працівників, професіоналів, фахівців та інших працівників установ і закладів освіти» установив, що на період канікул з 2 листопада 2009 року на три тижні в усіх навчальних та дитячих дошкільних закладах незалежно від форми власності заробітна плата керівним, науковим, науково-педагогічним, педагогічним працівникам, професіоналам, фахівцям та іншим працівникам установ та закладів освіти виплачується в обсязі, який вони отримували до початку канікул.

Керівникам установ і закладів освіти

заборонено на цей період надавати зазначеним працівникам відпустку без збереження заробітної плати з ініціативи керівника .

Крім того, зазначеною

постановою Кабмін зобов’язав Міносвіти, інші центральні органи виконавчої влади, до сфери управління яких належать і заклади освіти, Радмін АРК, обласні, Київську та Севастопольську міські держадміністрації забезпечити фінансування оплати праці працівників установ і закладів освіти в повному обсязі.

Постанова № 1188

набуде чинності з дня її опублікування.

 

ОПЛАТА МЕДПРАЦІВНИКАМ ЗА НАДУРОЧНО ВІДПРАЦЬОВАНИЙ ЧАС ПІД ЧАС КАРАНТИНУ

Кабмін

розпорядженням від 11.11.2009 р. № 1329-р «Деякі питання оплати праці медичних працівників, які залучаються до робіт, пов’язаних із запобіганням поширенню інфекційних захворювань серед населення» дав доручення МОЗ уключити 81476,3 тис. грн. на оплату праці працівникам закладів охорони здоров’я, що фінансуються з місцевих бюджетів, за надурочно відпрацьований час з надання медичної допомоги хворим грипом, ГРЗ та їх ускладненнями, до переліку витрат, пов’язаних із запобіганням поширенню інфекційних захворювань серед населення, що складається (уточнюється) на виконання п. 5 постанови КМУ від 30.10.2009 р. № 1147.

МОЗ зобов’язане забезпечити своєчасне перерахування зазначених коштів МОЗ АРК, управлінням охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій.

Розпорядженням

установлено, що:

— до робіт у надурочний час, пов’язаних з наданням медичної допомоги хворим грипом, ГРЗ та їх ускладненнями, може бути залучено

лікарів, фахівців з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою, а також молодший медперсонал закладів охорони здоров’я лише на період запровадження карантину за рішенням КМУ або перевищення епідемічного порога цих захворювань на відповідній території в порядку, визначеному МОЗ;

— оплата праці зазначених працівників за надурочно відпрацьований час здійснюється

в порядку та розмірах, визначених у ст. 106 КЗпП, у межах коштів, передбачених цим Розпорядженням та в кошторисі видатків закладу охорони здоров’я;

— розподіл резерву коштів на оплату праці в сумі 9401,1 тис. грн. здійснює МОЗ за погодженням з Мінфіном.

 

ЗАКУПІВЛЯ ЛІКІВ ДЛЯ БОРОТЬБИ З ГРИПОМ

Кабмін

постановою від 30.10.2009 р. № 1152 «Про запобігання поширенню грипу типу A/H1N1/Каліфорнія/04/09 та гострих респіраторних захворювань серед населення» з урахуванням змін та доповнень, унесених постановою КМУ від 04.11.2009 р. № 1162, у числі інших протиепідемічних заходів, установив, що закупівля лікарських засобів, виробів медичного призначення, робіт і послуг для запобігання поширенню та лікування пандемічного грипу й інших ГРЗ здійснюється МОЗ, МОЗ АРК, управліннями охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій і закладами охорони здоров’я, що фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів за процедурою закупівлі в одного учасника без погодження з Мінекономіки.

Упродовж трьох днів після укладення договорів

про закупівлю зазначених товарів, робіт та послуг необхідно подати копії таких договорів Мінекономіки та ГоловКРУ.