05.10.2009

Інформаційна сторінка

Новини

ПРІОРИТЕТНІ ВИДИ ОПЛАЧУВАНИХ ГРОМАДСЬКИХ РОБІТ

Постановою КМУ від 03.09.2009 р. № 1006

унесено доповнення до абзацу першого п. 8 Положення про порядок організації та проведення оплачуваних громадських робіт, затвердженого постановою КМУ від 10.09.2008 р. № 839.

Нагадаємо, що згідно із зазначеним

пунктом Радмін АРК, обласні, Київська та Севастопольська міські, районні, районні в м. Києві та Севастополі держадміністрації й органи місцевого самоврядування щороку відповідно до територіальних програм зайнятості населення приймають рішення про організацію та проведення оплачуваних громадських робіт для осіб, які не мають роботи; зайнятих трудовою діяльністю осіб, які побажали працювати у вільний від основної роботи час; учнівської та студентської молоді, яка виявила бажання працювати у вільний від навчання час; пенсіонерів, інвалідів. Такі роботи організовуються на підприємствах, в установах та організаціях комунальної форми власності, а також за договорами — в інших роботодавців, визначаються їх види. Відповідна інформація доводиться до держслужби зайнятості та роботодавців, у яких планується організація таких робіт.

Доповненнями встановлено пріоритетні види оплачуваних громадських робіт, що організуються. Це —

упорядження меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни, а також утримання в належному стані цвинтарів, особливо в сільській місцевості.

Постанова № 1006

набере чинності з дня офіційного опублікування.

 

НОРМАТИВИ МІНІМАЛЬНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СІЛ, СЕЛИЩ ТА МІСТ КІОСКАМИ З ПРОДАЖУ ДРУКОВАНИХ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ (ПРЕСИ)

Кабмін

розпорядженням від 23.09.2009 р. № 1140-р з метою задоволення інформаційних потреб фізичних та юридичних осіб доручив Радміну АРК, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям вжити заходів стосовно дотримання нормативів мінімального забезпечення сіл, селищ та міст кіосками з продажу друкованих засобів масової інформації (преси), які визначено в додатку до вказаного розпорядження. Мінімальна кількість кіосків залежить від чисельності населення відповідних населених пунктів.

Розпорядження № 1140-р

набрало чинності 23.09.2009 р.

 

НОВИЙ СТАНДАРТ АДМІНПОСЛУГИ З ЛІЦЕНЗУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У СФЕРІ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

Мінпраці

наказом від 27.08.2009 р. № 325 затвердило Стандарт адміністративної послуги з ліцензування професійної діяльності у сфері надання соціальних послуг.

Стандарт

затверджено на виконання п.п. 4 п. 2 постанови КМУ «Про заходи щодо впорядкування державних, у тому числі адміністративних послуг» від 17.07.2009 р. № 737 і відповідно до наказу Мінекономіки «Про затвердження Методичних рекомендацій з розроблення стандартів надання адміністративних послуг» від 12.07.2007 р. № 219.

Стандартом

визначено, що адмінпослуга надається:

1) фізичним особам — підприємцям, які здійснюють професійну діяльність у сфері надання соціальних послуг на всій території України;

2) юридичним особам, які зареєстровані в установленому законодавством порядку незалежно від їх організаційно-правової форми й форми власності та здійснюють професійну діяльність у сфері надання соціальних послуг на всій території України та не мають на меті отримання прибутку, крім органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

 

ДОЗВОЛИ У СФЕРІ ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ ТЕПЕР ВИДАЮТЬСЯ БЕЗКОШТОВНО

Кабмін

постановою «Деякі питання видачі документів дозвільного характеру» від 19.08.2009 р. № 987 заборонив справляти плату за видачу документів дозвільного характеру, передбачених Законом України «Про охорону культурної спадщини» від 08.06.2000 р. № 1805-III.

Зазначеним

Законом передбачено видачу дозволів, зокрема, на:

— переміщення (перенесення) пам’яток національного та місцевого значення;

— проведення робіт на пам’ятках національного та місцевого значення, їх територіях та в зонах охорони, на археологічних територіях, що охороняються, в історичних ареалах населених місць;

— проведення археологічних розкопок, інших земельних робіт тощо.

Відповідні зміни внесено до постанови КМУ «Деякі питання надання державних платних (адміністративних) послуг, видачі документів дозвільного характеру» від 01.07.2009 р. № 724.