05.04.2010

Підвищення посадового окладу завідувача дошкільного навчального закладу

Відповідь на запитання

ПІДВИЩЕННЯ ПОСАДОВОГО ОКЛАДУ ЗАВІДУВАЧА ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Чи внесено зміни до постанови від 20.04.2007 р. № 643 щодо підвищення посадового окладу завідувачам дошкільних навчальних закладів із середньомісячною кількістю дітей більше 60? Як визначити середньомісячну кількість дітей — виходячи з облікового складу чи з фактично відвідуваної кількості дітей і на яку дату?

(Тернопільська обл.)

 

Згідно з

постановою КМУ «Про затвердження розмірів підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності у співвідношенні до тарифної ставки» від 20.04.2007 р. № 643 (далі — постанова № 643) завідувачам дошкільних навчальних закладів із середньомісячною кількістю дітей більше 60, за кожні наступні 60 дітей, а також у дошкільних навчальних закладах із цілодобовим перебуванням дітей або таких, де є групи (група) з цілодобовим перебуванням дітей, посадові оклади підвищуються на 3 %.

У постанові № 643

не зазначено, яким чином слід визначати середньомісячну кількість дітей і на яку дату. На сьогодні зміни до постанови № 643 з цього питання не внесено. Щодо цього зазначимо таке.

Умови оплати праці педагогічних працівників установ і закладів освіти визначено

Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Згідно з

п.п. «б» п. 19 Інструкції № 102 при встановленні посадових окладів керівників установ освіти контингент вихованців (дітей) у дитячих дошкільних закладах визначається за обліковим складом вихованців (дітей) на 1 січня.

Отже, вважаємо, що в зазначеному питанні слід керуватися п.п. «б» п. 19 Інструкції № 102 і право на підвищення посадового окладу визначати виходячи з облікового складу вихованців станом на 1 січня.