26.04.2010

Посадовий оклад начальника управління у складі департаменту

Відповідь на запитання

ПОСАДОВИЙ ОКЛАД НАЧАЛЬНИКА УПРАВЛІННЯ У СКЛАДІ ДЕПАРТАМЕНТУ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати і умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства праці та соціальної політики України

 

Міська рада має в своєму складі департаменти, які, у свою чергу, мають у складі самостійні управління. Самостійні управління створені рішенням сесії міської ради та діють на підставі окремих положень про самостійні управління. Посадовий оклад начальника одного із самостійних управлінь, у складі якого працюють 2 працівники, встановлений відповідно до додатку 51 до постанови КМУ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 на рівні начальника самостійного управління. Чи вірно це? Які є критерії для визнання управління самостійним?

(Сумська обл.)

 

Посадові оклади начальників управлінь виконавчих органів міських рад дійсно встановлюються згідно з

додатком 51 до постанови КМУ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 (далі — постанова № 268).

Але при цьому посадовий оклад начальника управління, яке знаходиться у складі департаменту, має встановлюватися на рівні посадового окладу начальника управління, відділу

в складі департаменту, який у додатку 51 до постанови № 268 визначено у розмірах:

1) у містах з чисельністю населення понад 1 млн осіб — 892 — 922 грн.;

2) за групами міст:

— поза групою — 890 — 920 грн.;

— I група — 882 — 912 грн.;

— II група — 876 — 906 грн.;

— III група — 724 — 754 грн.

Тому встановлення начальнику самостійного управління,

яке знаходиться у складі департаменту, посадового окладу на рівні начальника самостійного управління, є неправомірним у зв’язку з тим, що посада начальника самостійного управління, яке знаходиться у складі департаменту, постановою № 268 взагалі не передбачена.

Конкретні критерії для визнання управління самостійним чинним законодавством не визначено, але виходячи з

додатку 51 до постанови № 268 можна зробити висновок, що самостійне управління не повинно бути у складі департаменту, тобто воно має бути окремою юридичною особою.