22.02.2010

Особливості встановлення надбавки деяким категоріям педагогічних працівників

Відповідь на запитання

ОСОБЛИВОСТІ ВСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ДЕЯКИМ КАТЕГОРІЯМ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Чи встановлюється надбавка в розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати) завідувачам відділень, завідувачам лабораторій, навчально-методичних кабінетів, керівникам фізичного виховання, навчально-виробничих майстерень навчального закладу I — II рівня акредитації згідно з постановою КМУ від 05.10.2009 р. № 1130?

(м. Суми)

 

З метою підвищення престижності праці педагогічних працівників з

1 січня 2010 року постановою КМУ від 05.10.2009 р. № 1130 окремим категоріям педагогічних працівників установлено додатковий вид оплати праці у вигляді надбавки до посадового окладу.

Зазначена надбавка

встановлюється виключно:

— учителям і вихователям загальноосвітніх начальних закладів;

— викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів і вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності;

керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, у тому випадку, якщо їх посади належать до посад педагогічних. Нагадаємо, що Перелік посад педагогічних та науково-педагогічних працівників затверджено постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963 .

Завідувач відділення, завідувач лабораторії, завідувач навчально-методичних кабінетів, керівник фізичного виховання, завідувач навчально-виробничих майстерень не є керівниками чи заступниками керівника навчального закладу I — II рівня акредитації, через це права на надбавку такі працівники не мають.