28.06.2010

Щодо заповнення звіту до ПФУ

Лист від 30.03.2010 р. № 5275/03-30

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

ЩОДО ЗАПОВНЕННЯ ЗВІТУ ДО ПФУ

Лист від 30.03.2010 р. № 5275/03-30

 

У зв’язку з численними запитами щодо заповнення рядків 6 та 7 таблиці 1 Звіту про суми нарахованої заробітної плати (грошового забезпечення, доходу) застрахованих осіб та суми нарахованих внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до органів Пенсійного фонду України (далі — Звіт) повідомляємо.

Рядок 6 «Сума, на яку збільшено внески у зв’язку з виправленням помилки у період після 01.01.2004» та рядок 7 «Сума, на яку зменшені внески у зв’язку з виправленням помилки у період після 01.01.2004» таблиці 1 Звіту

заповнюються платником лише у випадках, коли ним самостійно виявлено заниження або завищення відповідно сум нарахованих страхових внесків у періодах, що передують звітному, тобто на суми виплат, які є базою для нарахувань страхових внесків, помилково не були своєчасно нараховані внески.

Крім того, ці рядки використовуються платниками у разі неправильного застосування максимальної величини, з якої справляються страхові внески.

У такому випадку в рядку «Зміст помилки» необхідно зазначити, що перерахунок страхових внесків проведено у зв’язку зі зміною максимальної величини фактичних витрат на оплату праці найманих працівників.

При цьому в рядках 6а «Сума виплати (заробітку, доходу), на яку донараховані страхові внески» та 7а «Сума виплати (заробітку, доходу), на яку зайво нараховані страхові внески» таблиці 1 Звіту платник зазначає об’єкт, на який відповідно донараховано або зайво нараховано страхові внески.

Звертаємо увагу, що в разі заповнення рядка 6а таблиці 1 Звіту зазначена сума відображається в таблиці 7 Звіту з кодом типу нарахувань 4, а в разі заповнення рядка 7а таблиці 1 Звіту зазначена сума відображається в таблиці 7 Звіту з кодом типу нарахувань 5.

При цьому зазначені рядки не використовуються для коригування або виправлення помилок, пов’язаних із коригуванням нарахованого фонду оплати праці, допущених у попередніх періодах. Вони відображаються у фонді оплати праці того місяця, у якому були здійснені нарахування.

<…>

 

Заступник Голови правління В. Короневський