29.03.2010

Інформаційна сторінка

Новини

ЯК ПІДТВЕРДИТИ ТРУДОВИЙ СТАЖ ЗА ВІДСУТНОСТІ ТРУДОВОЇ КНИЖКИ

Кабмін

постановою від 02.03.2010 р. № 223 вніс зміни до Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою КМУ від 12.08.93 р. № 637.

Відомо, що за відсутності трудової книжки або необхідних у ній записів трудовий стаж визначається на підставі інших документів, виданих за місцем роботи, служби, навчання, а також архівними установами.

Унесеними Кабміном змінами було уточнено перелік документів, якими може підтверджуватися час догляду непрацюючої матері за малолітніми дітьми. Це:

— свідоцтво про народження дитини або паспорт (у разі смерті дитини — свідоцтво про смерть);

— документи про те, що до досягнення дитиною 3-річного віку мати не працювала.

Час догляду одного з батьків за дитиною, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, до досягнення нею 12-річного віку встановлюється на підставі:

— свідоцтва про народження дитини або паспорта (у разі смерті дитини — свідоцтва про смерть);

— посвідчення дитини, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, або довідки про видачу такого свідоцтва;

— заяви особи, яка звернулася за призначенням пенсії, про те, що ніхто з батьків не скористався пільгою згідно з

п. 13 ст. 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.91 р. № 796-XII;

— документів про те, що до досягнення дитиною 12-річного віку один із батьків не працював.

Документами, які підтверджують, що до досягнення дитиною 3-річного віку мати не працювала, а також те, що до досягнення дитиною 12-річного віку один із батьків не працював, є:

— виписка з трудової книжки;

— довідка з податкової про те, що особа не перебувала на обліку як фізособа-підприємець;

— інформація з системи персоніфікованого обліку Пенсійного фонду.

Постанова № 223

набула чинності 15.03.2010 р.

 

ПОРЯДОК РЕАЛІЗАЦІЇ РУХОМОГО ВІЙСЬКОВОГО МАЙНА

Постановою КМУ від 11.02.2010 р. № 118

затверджено Порядок реалізації рухомого військового майна на аукціонах. Цим Порядком визначено процедуру продажу рухомого військового майна Збройних Сил на внутрішньому ринку згідно з переліками, які затверджуються відповідно до Положення про порядок відчуження та реалізації військового майна Збройних Сил, затвердженого постановою КМУ від 28.12.2000 р. № 1919, крім виробів військового призначення і товарів подвійного використання.

Дію зазначеного

Порядку поширено на військові формування, правоохоронні органи спеціального призначення і Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації.

Крім того,

постановою № 118 унесено зміни до зазначеного Положення про порядок відчуження та реалізації військового майна Збройних Сил.

Постанова № 118

набула чинності 19.02.2010 р.

 

ЩОДО ПРОДОВЖЕННЯ КОНТРАКТІВ З ДИРЕКТОРАМИ: ДУМКА МОН

Міністерство освіти і науки України в

листі від 01.03.2010 р. № 1/9-127 роз’яснило нюанси оформлення контрактів з керівниками державних професійно-технічних навчальних закладів (далі — ПТНЗ).

Розпорядженням КМУ «Питання управління окремими державними професійно-технічними навчальними закладами, підпорядкованими МОН» від 21.01.2009 р. № 42-р

обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям передано для тимчасового виконання функцію щодо укладення та розірвання контрактів з керівниками державних ПТНЗ. Зокрема тих, що проводять підготовку кваліфікованих робітників за професіями для регіональних ринків праці. Перелік ПТНЗ наведено в додатку до розпорядження.

Виходячи із зазначеного Міністерство освіти і науки проінформувало, що трудові відносини з директорами ПТНЗ, не внесених до додатка до згаданого

розпорядження та в яких закінчується термін дії контракту, установлюються з відповідною обласною (міською) державною адміністрацією або її структурним підрозділом. При цьому вносяться відповідні зміни до контрактів.