12.12.2011

Підвищення окладу за роботу в певних типах закладів

Відповідь на запитання

ПІДВИЩЕННЯ ОКЛАДУ ЗА РОБОТУ В ПЕВНИХ ТИПАХ ЗАКЛАДІВ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Чи підвищується посадовий оклад головного бухгалтера та заступника завідувача з господарської роботи дошкільного навчального закладу на 20 % за роботу з дітьми груп спеціального призначення (порушення мови) та на 3 % за кількість дітей?

(м. Луганськ)

 

Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102), передбачено підвищення посадових окладів керівних та педагогічних працівників за роботу в певних типах закладів.

Зокрема, згідно з п. 29 цієї Інструкції посадові оклади керівних працівників, діяльність яких безпосередньо пов’язана з навчально-виховним процесом у дошкільних навчальних закладах для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку чи тривалого лікування, підвищуються на 20 %.

Діяльність заступника завідувача з господарської роботи та головного бухгалтера дошкільного навчального закладу для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку чи тривалого лікування, не пов’язана безпосередньо з навчально-виховним процесом, у зв’язку з цим права на підвищення посадового окладу згідно з п. 29 Інструкції № 102 такі працівники не мають.

Також не мають права зазначені вище працівники на підвищення посадового окладу на 3 % за середньомісячну кількість дітей, оскільки в примітці 2 до п. 11 Інструкції № 102 зазначено, що на таке підвищення має право тільки завідувач дошкільного навчального закладу з середньомісячною кількістю дітей понад 60 за кожні наступні 60 дітей.