21.02.2011

Учитель має педнавантаження за декількома предметами: як установити йому посадовий оклад

Відповідь на запитання

УЧИТЕЛЬ МАЄ ПЕДНАВАНТАЖЕННЯ ЗА ДЕКІЛЬКОМА ПРЕДМЕТАМИ: ЯК УСТАНОВИТИ ЙОМУ ПОСАДОВИЙ ОКЛАД

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Учитель початкових класів має І кваліфікаційну категорію. Його призначили на посаду вчителя фізичної культури в старших класах. За якою ставкою оплачувати йому роботу як учителя фізкультури?

(Кіровоградська обл.)

 

Перед тим як відповісти на це запитання, нагадаємо, що МОН

наказом від 06.10.2010 р. № 930 затвердило нове Типове положення про атестацію педагогічних працівників (далі — Типове положення № 930), яке набрало чинності з 30.12.2010 р. У зв’язку з цим втратило чинність Типове положення про атестацію педагогічних працівників України, затверджене наказом МОН від 20.08.93 р. № 310 (далі — Положення № 310).

Згідно з

п. 3.20 Типового положення № 930 учителі та викладачі, які мають педагогічне навантаження за декількома предметами, атестуються за тим предметом, який викладають за спеціальністю. У цьому випадку присвоєна кваліфікаційна категорія поширюється й на педагогічне навантаження за іншими предметами, які вони викладають та за якими пройшли підвищення кваліфікації. Це саме було передбачено й п. 2.6 Положення № 310.

Таким чином, якщо вчитель молодших класів веде викладацьку діяльність в молодших класах та проводить уроки фізкультури у старших класах, присвоєна І кваліфікаційна категорія поширюється на все педагогічне навантаження.