11.07.2011

За якою ознакою доходу відображати у формі № 1ДФ виплати, одержані військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ

Відповідь на запитання

ЗА ЯКОЮ ОЗНАКОЮ ДОХОДУ ВІДОБРАЖАТИ У ФОРМІ № 1ДФ ВИПЛАТИ, ОДЕРЖАНІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМИ ТА ОСОБАМИ РЯДОВОГО І НАЧАЛЬНИЦЬКОГО СКЛАДУ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

 

За якою ознакою доходу відображати в Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ суми грошової винагороди та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби?

 

Розділом IV Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI

(далі — ПКУ), який регламентує порядок оподаткування доходів фізичних осіб, у тому числі військовослужбовців, не передбачено звільнення від оподаткування податком на доходи фізичних осіб грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби.

Відповідно до

п. 168.5 ст. 168 ПКУ суми податку на доходи фізичних осіб, що утримуються з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної кримінально-виконавчої служби України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, державної пожежної охорони, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби, спрямовуються виключно на виплату рівноцінної та повної компенсації втрат доходів цієї категорії громадян.

Згідно з

Довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.2010 р. № 1020, суми грошової винагороди та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби, відображаються у Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ з ознакою доходу «101».

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
що розміщена на офіційному сайті ДПСУ
www.sta.gov.ua