21.03.2011

Інформаційна сторінка

Новини

НОВА ФОРМА ПОДАТКОВОГО ЗВІТУ ДЛЯ НЕПРИБУТКОВИХ УСТАНОВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ

Згідно з

п. 157.14 Податкового кодексу України центральний податковий орган установлює порядок обліку та подання податкової звітності щодо використання коштів неприбуткових організацій (визначених у п.п. «є» п. 157.1 цього Кодексу в частині обліку та подання податкової звітності за доходами, що підлягають оподаткуванню) та вирішує питання про виключення організацій з Реєстру неприбуткових організацій і установ та оподаткування їх доходів у разі порушення ними положень цього Кодексу та інших законодавчих актів про неприбуткові організації.

На виконання покладених на неї обов’язків ДПАУ

наказом від 31.01.2011 р. № 56 затвердила:

— Податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій;

— Розрахунок податкових зобов’язань за період, за який виявлено помилку(и) (додаток до рядків 25, 26, 27, 28 Податкового звіту);

— Порядок складання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій.

Податковий звіт складається наростаючим підсумком з початку календарного року та подається до органу державної податкової служби, де перебуває на обліку неприбуткова організація.

Наказ

набере чинності з 01.04.2011 р., однак Податковий звіт за новою формою неприбуткові установи та організації, у тому числі й бюджетні установи, подаватимуть уперше за II квартал 2011 року.

 

Як отримати інформацію про страховий стаж

Фонд соцстраху з тимчасової втрати працездатності

в листі від 04.02.2011 р. № 04-29-196 нагадує, що страховий стаж обчислюється за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі — Державний реєстр), а до впровадження такої системи — у порядку та на умовах, передбачених законодавством, що діяло раніше.

Відповідно до

ст. 17 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI інформація з Державного реєстру надається на запит платників єдиного внеску та/або застрахованих осіб у порядку та за формою, встановленими Пенсійним фондом за погодженням з фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Отже, якщо виникає потреба у визначенні страхового стажу застрахованої особи, яка на початок 2011 року має страховий стаж менше восьми років і не має пільг згідно з чинним законодавством, то починаючи

з лютого 2011 року за інформацією про страховий стаж застрахованої особи, набутий після 01.01.2011 р., який обчислюється за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру, страхувальник та/або застрахована особа може звернутися до Пенсійного фонду.

 

організація управління системою якості і безпеки донорської крові та її компонентів

МОЗ

наказом від 14.12.2010 р. № 1112 затвердило Положення для установи переливання крові (щодо організації управління системою якості і безпеки донорської крові та її компонентів).

Дія цього

Положення поширюється на спеціалізовані установи і заклади переливання крові та відповідні підрозділи закладів охорони здоров’я, що перебувають у віданні МОЗ, інших міністерств і відомств та органів охорони здоров’я АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя, які здійснюють взяття, переробку і зберігання донорської крові та її компонентів, реалізацію їх та виготовлених з них препаратів, та суб’єкти підприємницької діяльності, що здійснюють переробку і зберігання донорської крові, її компонентів, реалізацію виготовлених з них препаратів, а також заклади охорони здоров’я та медичних працівників, які здійснюють введення крові, її компонентів та препаратів реципієнтам і зобов’язані забезпечити контроль за дотриманням відповідних показників безпеки та якості цих продуктів.

Цим

Положенням встановлено:

— стандарти та специфікації організації управління системою якості та безпеки з метою попередження розповсюдження хвороб через кров та її компоненти;

— принципи управління якістю, забезпечення її постійного вдосконалення;

— вимоги до персоналу;

— вимоги до приміщень, обладнання та документації;

— вимоги до взяття, тестування і переробки, зберігання та транспортування крові та її компонентів;

— вимоги до контролю якості, відкликання компонентів крові при їх невідповідності встановленим критеріям, самоконтролю, внутрішнього і зовнішнього аудиту.

Наказ № 1112

зареєстровано в Мін’юсті 12.03.2011 р. за № 310/19048 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Кабмін визнав такими, що втратили чинність, деякі постанови КМУ з питань власних надходжень бюджетних установ

Постановою від 09.03.2011 р. № 208

Кабмін визнав такими, що втратили чинність, деякі свої постанови з питань власних надходжень бюджетних установ. Зокрема, втратила чинність постанова КМУ «Про затвердження переліку груп власних надходжень бюджетних установ, вимог щодо їх утворення та напрямів використання» від 17.05.2002 р. № 659.

Тепер немає необхідності в існуванні цієї постанови у зв’язку з тим, що з 01.01.2011 р. перелік власних надходжень бюджетних установ та напрями їх використання зазначені в п. 4 ст. 13 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI.