16.05.2011

Інформаційна сторінка

Новини

Індекс інфляції за квітень 2011 року — 101,3 %

За даними Державного комітету статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) за квітень 2011 року становить

101,3 %.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ВИЗНАЧЕННЯ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

З метою вирішення проблемних питань, які виникають у замовників під час організації процедур закупівель, зокрема закупівель послуг з оцінки майна під час приватизації, товарів і послуг, необхідних для проведення культурно-мистецьких заходів і заходів з розвитку туризму,

наказом Мінекономіки від 26.04.2011 р. № 379 внесено зміни до Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 26.07.2010 р. № 921 (далі — Порядок).

Згідно з унесеними змінами

розд. II «Визначення предмета закупівлі товарів і послуг» зазначеного Порядку доповнено п. 2.9 та 2.10.

Так,

п. 2.9 Порядку передбачено, що визначення предмета закупівлі послуг з оцінки майна під час приватизації здійснюється окремо для кожного об’єкта приватизації.

Крім того,

п. 2.10 Порядку регламентує визначення предмета закупівлі товарів і послуг, необхідних для проведення культурно-мистецьких заходів та заходів з розвитку туризму. Такі закупівлі здійснюються за обсягом, номенклатурою та місцем поставки товарів або надання послуг окремо для кожного культурно-мистецького заходу та заходу з розвитку туризму, якщо такий захід включено до плану роботи Мінкультури на відповідний період.

Наказ № 379

набрав чинності 10.05.2011 р.

 

ДПАУ ЩОДО УМОВ ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД ОПОДАТКУВАННЯ ОПЕРАЦІЙ З ПОСТАЧАННЯ ДЕРЖАВНИХ ПЛАТНИХ ПОСЛУГ

ДПАУ в

листі від 23.03.2011 р. № 3587/5/16-1516 повідомила, що відповідно до п.п. 197.1.18 п. 197.1 ст. 197 Податкового кодексу України (ПКУ) звільняються від оподаткування операції з постачання державних платних послуг фізичним або юридичним особам органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, а також іншими особами, уповноваженими такими органами або законодавством надавати зазначені послуги, обов’язковість отримання (надання) яких установлюється законодавством, включаючи плату за реєстрацію, видачу ліцензій, сертифікатів у вигляді зборів, державного мита тощо.

У вказаному

листі ДПАУ зазначила: для застосування норми п.п. 197.1.18 п. 197.1 ст. 197 ПКУ необхідне одночасне виконання таких вимог:

— послуги повинні надаватися органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, а також іншими особами, уповноваженими такими органами або законодавством надавати зазначені послуги;

— послуги, які надаються, повинні бути платними;

— обов’язковість отримання фізичними і юридичними особами послуг повинна бути встановлена законодавством;

— кошти за надані послуги у повному обсязі повинні надходити до бюджету.

 

ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР ПОВІДОМИВ, НА ЯКІ ЗМІНИ В ОПЛАТІ ПРАЦІ ЧЕКАТИ БЮДЖЕТНИКАМ

11 травня 2011 року відбулося чергове засідання Кабінету Міністрів України, на якому у вступному слові Прем’єр-міністр України Микола Азаров повідомив, зокрема, про таке.

1.

З 1 липня 2011 року буде достроково збільшено розмір посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду (раніше чергове збільшення планувалося з 1 жовтня). Крім цього, розпочнеться ліквідація зрівнялівки в оплаті праці працівників 1 — 7-го тарифних розрядів. Завдяки таким крокам заробітна плата поточного року, наприклад учителя, підвищиться на 170 грн., лікаря-хірурга — на 200 грн.

2. Уряд запроваджує виплату

одноразової грошової допомоги випускникам медичних та фармацевтичних вузів, які виявили бажання працювати в сільській місцевості та селищах міського типу і уклали договір на строк не менше трьох років, а також молодим спеціалістам, які працюватимуть на посадах лікарів загальної практики: сімейних лікарів, дільничних лікарів-педіатрів та лікарів-терапевтів. Величина такої виплати дорівнює п’ятикратному розміру мінімальної заробітної плати.

3. З

1 липня 2011 року медичним та фармацевтичним працівникам, які підвищують свою кваліфікацію з відривом від роботи, зберігатиметься середня заробітна плата за місцем роботи.

4. Для працівників

сфери охорони здоров’я встановлюється виплата так званих оздоровчих у розмірі одного посадового окладу. Ця норма для медичних та фармацевтичних працівників діятиме з 1 січня 2012 року.

5. З

1 вересня 2011 року встановлюється виплата надбавки за вислугу років працівникам соціальної сфери — від 10 до 30 % посадового окладу. Її будуть отримувати працівники будинків-інтернатів, реабілітаційних центрів тощо.

Як тільки вказані обіцянки Уряду трансформуються в його офіційні постанови, ми одразу ж опублікуємо відповідні документи в нашій газеті.