21.11.2011

Виплата матеріальної допомоги в рамках виконання програми

Відповідь на запитання

ВИПЛАТА МАТЕРІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ В РАМКАХ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Рішенням сесії районної ради відділу культури і туризму виділено кошти за КФК 110502 та КЕКВ 1172 для святкування Дня працівника сільського господарства (на виплату матеріальної допомоги передовиками сільськогосподарського виробництва).

Чи має право відділ культури і туризму проводити такі видатки?

(Івано-Франківська обл.)

 

Відповідно до

п.п. 16 п. 1 ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР виключно на пленарних засіданнях районної ради вирішуються питання затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку району, цільових програм з інших питань, заслуховування звітів про їх виконання.

Якщо районна рада прийняла рішення, що виконавцем програми святкування Дня працівника сільського господарства є відділ культури і туризму, то такий відділ має право виконувати всі питання програми, які на нього покладені, в тому числі й надавати передовим працівникам сільськогосподарського виробництва матеріальну допомогу.

Код функціональної класифікації видатків 110502 «Інші культурно-освітні заклади та заходи» для проведення урочистих заходів з нагоди свята було обрано правильно.

Відповідно до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Державного казначейства України від 25.11.2008 р. № 495, видатки на заходи, які проводяться в рамках виконання регіональних програм, здійснюються за КЕКВ 1172 «Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку». Зокрема, за цим КЕКВ проводяться видатки на програми і заходи в галузі культури та мистецтва і засобів масової інформації, видатки на проведення культурно-мистецьких акцій тощо.