19.09.2011

Підвищення посадового окладу за роботу в аматорському колективі

Відповідь на запитання

ПІДВИЩЕННЯ ПОСАДОВОГО ОКЛАДУ ЗА РОБОТУ В аматорському КОЛЕКТИВІ

 

Вікторія МУЗИЧЕНКО, заступник начальника управління оплати праці і бюджетних програм — начальник відділу оплати праці

 

Чи мають право на підвищення посадового окладу на 10 % акомпаніатор та балетмейстер колективу театру народної пісні палацу культури, де виплачується підвищення посадового окладу у розмірі 10 % хормейстеру колективу?

(м. Донецьк)

 

Згідно з

Примірним положенням про клубний заклад, затвердженим наказом Мінкультури від 23.05.2007 р. № 35, палац культури є клубним закладом системи Міністерства культури і туризму України, діяльність якого спрямована на створення, розповсюдження та популяризацію культурних надбань.

Питання оплати праці працівників культури врегульовано

наказом Міністерства культури і туризму «Про впорядкування умов оплати праці працівників культури на основі Єдиної тарифної сітки» від 18.10.2005 р. № 745 (далі — наказ № 745).

Схему тарифних розрядів керівних працівників клубних закладів наведено в

таблиці 5 додатка 2 до наказу № 745.

Схему тарифних розрядів посад (професій) професіоналів, фахівців, керівників інших структурних підрозділів, технічних службовців і робітників культури наведено в

додатку 3 до наказу № 745.

Згідно з

приміткою 1 до додатка 3 до наказу № 745 посадові оклади режисерів, балетмейстерів, хормейстерів, диригентів, керівників студій за видами мистецтв і народної творчості, самодіяльних колективів, які мають звання «народний», «зразковий», лауреатів міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсів, підвищуються на 10 %.

Оплата праці керівників гуртків, студій і колективів за видами мистецтва і народної творчості, у тому числі які мають звання «народний», «зразковий», лауреатів міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсів, лекторів (екскурсоводів), акомпаніаторів, концертмейстерів може провадитись як за посадовими окладами, так і за погодинними ставками. Посадові оклади акомпаніаторам, концертмейстерам, лекторам (екскурсоводам) установлюються за 4 години роботи на день, керівникам гуртків, студій та колективів за видами мистецтва і народної творчості — за 3 години роботи на день (

примітка 2 до додатка 3 до наказу № 745).

Звання «народний (зразковий) аматорський колектив» присвоюється постійно діючому аматорському колективу, який творчо працює понад 3 роки, за активну творчу діяльність зі збереження, розвитку і пропаганди української культури як в Україні, так і за її межами шляхом підготовки та демонстрації творів відповідного виду мистецтва, за високий художній рівень та виконавську майстерність, активну навчально-виховну роботу серед учасників колективу, участь в організації дозвілля населення згідно з

наказом Мінкультури «Про Положення про народний (зразковий) аматорський колектив культурно-освітніх закладів системи Міністерства культури і мистецтв України та закордонного українства» від 23.06.99 р. № 415.

Якщо аматорському колективу у складі клубного закладу присвоєно таке звання, то працівники цього колективу,

посади яких визначено в примітці 1 до додатка 3 до наказу № 745, мають право на встановлення підвищених посадових окладів.