26.09.2011

Надбавка за вислугу років зубному техніку

Відповідь на запитання

НАДБАВКА ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ЗУБНОМУ ТЕХНІКУ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, начальник відділу нормування та оплати праці, роботи з місцевими бюджетами та планування централізованих заходів Департаменту фінансово-ресурсного забезпечення

 

Зубний технік міської лікарні з 17.03.98 р. по 19.07.2004 р. працював у санаторії «Збруч», що був філією Хмельницького відділення АТ «Укрпрофоздоровниця».

Чи враховується цей період для встановлення такому працівникові надбавки за вислугу років?

(м. Кривий Ріг)

 

Постановою від 29.12.2009 р. № 1418

медичним працівникам передбачено надбавку за вислугу років і затверджено Порядок виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям із базовою та неповною вищою медичною освітою державних і комунальних закладів охорони здоров’я (далі — Порядок № 1418).

Пунктом 4

цього Порядку визначено, які періоди роботи зараховуються до стажу для встановлення надбавки за вислугу років.

Зокрема, до стажу роботи для встановлення надбавки за вислугу років уключається час роботи

в державних та комунальних закладах охорони здоров’я України, СРСР та союзних республік СРСР на посадах лікарів і фахівців із базовою та неповною вищою медичною освітою, визначених у п. 3 Порядку № 1418.

Уключення до стажу для встановлення надбавки за вислугу років періоду роботи у приватних та інших лікувальних закладах, які не належать до державних і комунальних закладів охорони здоров’я України,

Порядком № 1418 не передбачено.

Таким чином, період роботи працівника в санаторії «Збруч», який був філією Хмельницького відділення АТ «Укрпрофоздоровниця», на посаді зубного техніка не включається до стажу для встановлення надбавки за вислугу років.