16.07.2012

Інформаційна сторінка

Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ ЗА ЧЕРВЕНЬ 2012 РОКУ — 99,7 %

За повідомленнями Державної служби статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у червні 2012 року відносно травня 2012 року становив 99,7 %.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПОГОДЖЕННЯ ФОНДОМ ДЕРЖМАЙНА РОЗМІРУ ПЛАТИ ЗА ОРЕНДУ ДЕРЖАВНОГО МАЙНА

Фонд держмайна наказом від 11.06.2012 р. № 2911 вніс зміни до Порядку погодження Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та представництвами розміру плати за оренду державного майна, затвердженого наказом Фонду держмайна від 01.04.2011 р. № 502.

Зокрема, розд. 1 цього Порядку доповнено новим пунктом, згідно з яким розрахунок орендної плати за зверненням Управління адміністративних будинків Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату КМУ погоджується Фондом держмайна. У разі звернення державних підприємств, у тому числі органом управління майном яких є КМУ, погодження розрахунку орендної плати здійснюється регіональними відділеннями та представництвами Фонду держмайна за місцем розташування об'єкта оренди.

Крім того, п. 2.2 Порядку викладено в новій редакції, відповідно до якої для погодження розміру орендної плати, яка встановлюється відповідно до п. 10 Методики оцінки вартості об'єктів оренди, затвердженої постановою КМУ від 10.08.95 р. № 629, державному органу приватизації подається:

— акт оцінки об'єкта оренди;

— копії установчих документів орендаря та копія виписки або витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців для юридичних осіб — орендарів або копія паспорта (сторінки 1, 2, 11) для фізичної особи — орендаря;

— наказ підприємства-балансоутримувача про утворення комісії з оцінки відповідно до вимог п. 21 Методики оцінки;

— протокол засідання комісії з оцінки, на якому розглядалися результати оцінки;

— довідка підприємства-балансоутримувача про повне найменування об'єкта оцінки, його площу, інвентарний номер, балансову вартість, підписана керівником та головним бухгалтером цього підприємства. У випадку коли об'єкт оцінки є частиною будівлі, споруди, нежитлового приміщення, у цій довідці також зазначаються балансова та залишкова вартість будівлі, споруди, нежитлового приміщення та її (його) загальна площа.

Наказ № 2911 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОЛОЖЕННЯ ПРО НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНИЙ ЦЕНТР (ЗА ГАЛУЗЕВИМ СПРЯМУВАННЯМ) ПТНЗ

На виконання Державної цільової програми розвитку професійно-технічної освіти на 2011 — 2015 роки, затвердженої постановою КМУ від 13.04.2011 р. № 495, та з метою підвищення якості і конкурентоспроможності профтехосвіти відповідно до вимог інноваційного розвитку суспільства та економіки МОНмолодьспорту наказом від 14.06.2012 р. № 694 затвердило Положення про навчально-практичний центр (за галузевим спрямуванням) професійно-технічного навчального закладу.

У Положенні визначено напрямки діяльності центру, його основні функції. Крім того, Положення містить інформацію про керівництво, кадрове та фінансове забезпечення діяльності центру.

Наказ № 694 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

МІНЕКОНОМРОЗВИТКУ ПРО ОСОБЛИВОСТІ ЗАКУПІВЛІ ГАЗУ

Мінекономрозвитку в листі від 27.06.2012 р. № 3302-04/24248-06 звернуло увагу на особливості закупівлі природного газу та інших операцій з ним для потреб населення.

Так, у листі зазначено, що дія Закону України «Про здійснення державних закупівель» від 01.06.2010 р. № 2289-VI не поширюється на випадки, якщо предметом закупівлі є природний газ; послуги з його транспортування (у тому числі переміщення, фрахтування, страхування, зливу/наливу, інспекції кількості та якості), розподілу, постачання, зберігання; фінансові інструменти, операції з деривативами та управління ризиками, фінансові послуги, послуги бірж, аукціонів, систем електронних торгів та інші послуги, що застосовуються в міжнародній торговельній та фінансовій практиці під час закупівлі та реалізації природного газу, лише у тому разі, якщо закупівля здійснюється саме суб'єктом, уповноваженим КМУ на формування ресурсу природного газу для споживачів України, у тому числі для потреб населення.

При цьому Мінекономрозвитку зазначило, що відповідно до постанови КМУ «Про забезпечення споживачів природним газом» від 27.12.2001 р. № 1729 уповноваженим суб'єктом з формування і розпорядження ресурсами природного газу, що використовується для задоволення потреб населення, релігійних організацій, установ та організацій, які фінансуються з державного та місцевих бюджетів (у межах обсягів природного газу, які використовуються як пальне для забезпечення горіння Вічного вогню), є НАК «Нафтогаз України».

 

 

З 1 ЛИПНЯ ПІДВИЩЕНО РІВЕНЬ МІНЗАРПЛАТИ ТА ПРОЖИТКОВОГО МІНІМУМУ

Згідно із Законом України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» від 22.12.2011 р. № 4647-VI з 1 липня 2012 року в Україні підвищився рівень мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму.

Так, відповідно до ст. 12 цього Закону із зазначеної дати загальний показник прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць становить 1044 грн., а для тих, хто належить до основних соціальних і демографічних груп населення, його розмір такий:

— дітей віком до 6 років — 917 грн.;

— дітей віком від 6 до 18 років — 1144 грн.;

працездатних осіб — 1102 грн.;

— осіб, які втратили працездатність, — 844 грн.

Розмір мінімальної заробітної плати з 1 липня 2012 року з розрахунку на місяць становить 1102 грн.

Наступне підвищення мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму відбудеться з 1 жовтня 2012 року.