04.06.2012

Стипендія студентам, які перебувають в академічній відпустці

Відповідь на запитання

СТИПЕНДІЯ СТУДЕНТАМ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ В АКАДЕМІЧНІЙ ВІДПУСТЦІ

 

Людмила Кунгурцева, головний спеціаліст відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення

 

Чи виплачується стипендія студентам вищих навчальних закладів, які перебувають в академічній відпустці?

(м. Київ)

 

Призначення та виплата стипендій особам, які навчаються в навчальних закладах, регулюються Порядком призначення і виплати стипендій, затвердженим постановою КМУ від 12.07.2004 р. № 882.

Відповідно до п. 24 цього Порядку студентам, які навчалися за державним замовленням і перебувають в академічній відпустці за медичними показаннями відповідно до наказу керівника навчального закладу, в межах коштів, передбачених для виплати стипендій, щомісяця виплачується допомога у розмірі 50 % мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії відповідного типу навчального закладу незалежно від того, отримував студент до початку академічної відпустки стипендію чи ні.

Студентам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишились без батьків, допомога виплачується у розмірі соціальної стипендії, яку вони отримували до початку академічної відпустки за медичними показаннями.

Студентам, які навчалися за державним замовленням і які хворіють на туберкульоз, відповідно до наказу керівника навчального закладу, в межах коштів, передбачених для виплати стипендій, допомога виплачується щомісяця протягом 10 місяців з дня настання тимчасової непрацездатності у подвійному розмірі.