04.06.2012

Підвищення посадового окладу відповідно до п.п. 4 п.п. 2.4.6 Умов № 308/519

Відповідь на запитання

ПІДВИЩЕННЯ ПОСАДОВОГО ОКЛАДУ ВІДПОВІДНО ДО п.п. 4 п.п. 2.4.6 УМОВ № 308/519

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, заступник начальника управління — начальник відділу нормування і оплати праці та роботи з місцевими бюджетами Управління планування, фінансування видатків бюджету та оплати праці Департаменту фінансово-ресурсного забезпечення

 

Згідно з п.п. 4 п.п. 2.4.6 Умов № 308/519 керівним працівникам лікарень зі стаціонарами за наявності поліклінік (поліклінічних відділень) посадові оклади підвищуються на 15 %.

У зв’язку з уведення пілотного проекту у міській лікарні залишились стаціонари та консультативно-поліклінічний центр, у якому проводиться поліклінічна робота (прийом лікарями).

Чи зберігається у такому разі підвищення посадового окладу відповідно до п.п. 4 п.п. 2.4.6 Умов № 308/519 за керівними працівниками лікарні?

(м. Дніпропетровськ)

 

Наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження примірних етапів реформування первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги» від 30.08.2010 р. № 735 затверджено примірні етапи реформування первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги.

Зокрема, перший етап реформування передбачав (до 01.01.2011 р.):

визначення ФАП (ФП) структурними підрозділами лікарських амбулаторій (амбулаторій загальної практики — сімейної медицини) або безпосередньо центральних районних, центральних міських та міських лікарень міст обласного значення (або поліклінік міських лікарень та самостійних міських поліклінік);

підпорядкування лікарських амбулаторій центральним районним, центральним міським або міським лікарням міст обласного значення (або поліклінікам міських лікарень та самостійним міським поліклінікам);

формування у структурі поліклінічних відділень центральних районних лікарень, центральних міських та міських лікарень міст обласного значення (або поліклінік міських лікарень та самостійних міських поліклінік) центрів ПМСД як структурних підрозділів цих закладів.

Згідно з п.п. 4 п.п. 2.4.6 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519, керівним працівникам (керівнику закладу, його заступникам, крім заступника з поліклінічної роботи, головному бухгалтеру та його заступникам, начальнику планово-економічного відділу, головним фахівцям) лікарень (у тому числі спеціалізованих), диспансерів, пологових будинків, клінік при НДІ, центрів зі стаціонарами за наявності поліклінік (поліклінічних відділень) посадові оклади підвищуються на 15 %.

Оскільки у структурі міської лікарні вже немає поліклінік (поліклінічних відділень), керівні працівники не мають права на підвищення посадових окладів відповідно до п.п. 4 п.п. 2.4.6 зазначених Умов.