08.10.2012

Щодо права обіймати посаду медичної сестри з масажу

Відповідь на запитання

ЩОДО ПРАВА ОБІЙМАТИ ПОСАДУ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ З МАСАЖУ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, заступник директора Департаменту — начальник відділу нормування і оплати праці та роботи з місцевими бюджетами Департаменту економіки та ресурсного забезпечення

 

Випускник немедичного закладу (2011 року випуску) отримав базову вищу освіту за напрямом підготовки «Здоров’я людини» та здобув кваліфікацію бакалавра за цією спеціальністю, інструктора-методиста з фізичної культури та спорту, також пройшов у базовому медичному коледжі повний курс теоретичної та практичної підготовки за програмою «Оздоровчий масаж».

Чи має право така особа обіймати посаду сестри медичної з масажу у лікарні?

(Хмельницька обл.)

 

Фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою призначаються на посади середнього медичного персоналу у закладах охорони здоров’я згідно з вимогами наказу МОЗ «Про затвердження Переліку вищих і середніх спеціальних навчальних закладів, підготовка і отримання звання в яких дають право займатися медичною і фармацевтичною діяльністю» від 25.12.92 р. № 195.

Зокрема, посади сестер медичних з масажу може обіймати фахівець з фізкультурною освітою після закінчення середнього спеціального навчального закладу чи вищого навчального закладу зі строком навчання 4 роки або більше 4 років за спеціальністю фахівця з фізкультурною освітою.

Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78, затвердженим наказом МОЗ від 29.03.2002 р. № 117, та Класифікатором професій ДК 003:2005, затвердженим наказом Держпотребстандарту від 28.07.2010 р. № 327, передбачена посада «сестра медична з масажу».