22.04.2013

Щодо заповнення колонок 10 та 11 податкової декларації збору за спеціальне використання води

Відповідь на запитання

ЩОДО ЗАПОВНЕННЯ КОЛОНОК 10 ТА 11 ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ ЗБОРУ ЗА СПЕЦІАЛЬНЕ ВИКОРИСТАННЯ ВОДИ

 

Як заповнюються колонки 10 та 11 податкової декларації збору за спеціальне використання води за обсяги використаної води починаючи з 1 квітня 2013 року та як здійснюється округлення показників зазначених колонок?

 

Відповідно до п. 328.1 ст. 328 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI, зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ ), платники збору за спеціальне використання води обчислюють суму збору наростаючим підсумком з початку року та складають податкові декларації за формою, встановленою в порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ.

Форма податкової декларації збору: за спеціальне використання поверхневих та підземних вод; за спеціальне використання поверхневої води теплоелектростанціями з прямоточною системою водопостачання; за спеціальне використання поверхневих і підземних вод житлово-комунальними підприємствами; за спеціальне використання води, яка входить виключно до складу напоїв; за спеціальне використання поверхневих і підземних вод для потреб рибництва; за спеціальне використання кар’єрної, шахтної, дренажної води (далі — декларація) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2012 р. № 1403.

Залежно від виду водних об’єктів (загальнодержавного або місцевого значення) платники збору в декларації:

у колонці 10 «Нараховано збору за фактичний обсяг використаної води з водних об’єктів загальнодержавного значення» зазначають усю нараховану суму збору за фактичний обсяг використаної води з водних об’єктів загальнодержавного значення;

у колонці 11 «Нараховано збору за фактичний обсяг використаної води з водних об’єктів місцевого значення» — усю нараховану суму збору за фактичний обсяг використаної води з водних об’єктів місцевого значення.

Показники колонок 10 та 11 декларації визначаються з урахуванням лімітів використання води, одиниці виміру відповідної ставки збору, коефіцієнтів та двократного розміру згідно з п. 326.10 ст. 326 ПКУ.

Згідно з приміткою 4 до декларації показники колонок 10 та 11 декларації зазначаються в гривнях з копійками (з округленням до двох десяткових знаків), тобто повинні містити не більше двох знаків після коми.

Перелік річок та водойм, що віднесені до водних об’єктів місцевого значення , затверджений наказом Державного комітету України по водному господарству від 03.06.97 р. № 41. Усі інші річки, які не входять до зазначеного Переліку, є річками загальнодержавного значення.

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
розміщеної на офіційному сайті ДПСУ:
www.sts.gov.ua