22.04.2013

Щодо заповнення окремих рядків у разі подання уточнюючого Податкового розрахунку за формою № 1ДФ

Відповідь на запитання

Щодо заповнення окремих рядків У разі подання уточнюючого Податкового розрахунку за формою № 1ДФ

 

Чи необхідно заповнювати підсумковий рядок у гр. 3а, гр. 3, гр. 4а та гр. 4 у разі подання уточнюючого Податкового розрахунку за ф. № 1ДФ та заповнення рядків на вилучення та введення?

 

Порядок заповнення Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за ф. № 1ДФ (далі — Податковий розрахунок), визначено розд. III Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.2010 р. № 1020 (далі — Порядок).

У реквізитах Податкового розрахунку, зокрема, відмічається відповідна клітинка «Звітний», «Звітний новий» чи «Уточнюючий» залежно від того, який податковий розрахунок подається (п.п. 3.1.2 п. 3.1 розд. III Порядку).

Уточнюючий Податковий розрахунок подається у разі необхідності проведення коригувань податкового розрахунку після закінчення строку його подання (п. 4.3 розд. IV Порядку).

Порядок заповнення звітного нового та уточнюючого Податкових розрахунків є однаковим. Звітний новий та уточнюючий Податкові розрахунки подаються на підставі інформації з попередньо поданого Податкового розрахунку і містять інформацію лише по рядках та реквізитах, які уточнюються (п. 4.4 розд. IV Порядку).

Для вилучення одного помилкового рядка з попередньої введеної інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 9 указати «1» — на вилучення рядка.

Для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи і у графі 9 указати «0» — на введення рядка.

Для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно вилучити помилкову інформацію та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких вилучає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку в графі 9 вказується «1» — рядок на вилучення, а в другому «0» — рядок на введення (пп. 4.4.1— 4.4.3 розд. IV Порядку).

Передбачено, що при заповненні звітного Податкового розрахунку за ф. № 1ДФ в останньому рядку розрахунку вказуються загальні суми нарахованого доходу за графою 3а, виплаченого доходу за графою 3, нарахованого податку за графою 4а та перерахованого податку за графою 4 (п. 3.10
розд. III Порядку
).

Отже, у разі подання уточнюючого Податкового розрахунку за ф. № 1ДФ та заповнення рядків на вилучення одного помилкового рядка з поперед-ньо введеної інформації та введення нового або пропущеного рядка підсумкові рядки у гр. 3а, гр. 3, гр. 4а та гр. 4 не заповнюються.

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
розміщеної на офіційному сайті ДПСУ:
www.sts.gov.ua