03.06.2013

Інформаційна сторінка

Новини

ПРИЙНЯТО ПОРЯДОК РОЗМІЩЕННЯ ДЕРЖАВНОГО ЗАМОВЛЕННЯ НА ПІДГОТОВКУ ФАХІВЦІВ, НАУКОВИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ КАДРІВ, ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ТА ПЕРЕПІДГОТОВКУ КАДРІВ

Відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України «Про формування та розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів» від 20.11.2012 р. № 5499-VI розміщення державного замовлення здійснюється державними замовниками на конкурсних засадах у порядку, визначеному Кабміном за поданням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері освіти.

На виконання цієї статті Закону Кабмін постановою від 20.05.2013 р. № 363 затвердив Порядок розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів (далі — Порядок).

До державних замовників згідно з Порядком віднесені: міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, Національна академія наук, національні галузеві академії наук, Рада міністрів АР Крим, обласна,
Київська та Севастопольська міські держадміністрації, інший визначений Кабміном державний орган — головний розпорядник бюджетних коштів.

Виконавці : вищі, професійно-технічні навчальні заклади, заклади післядипломної освіти, наукові установи державної та комунальної форм власності, які пройшли конкурсний відбір та з якими укладено державний контракт на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів за державним замовленням.

Порядком визначено вимоги щодо розміщення оголошення конкурсу та порядок його проведення.

Державний замовник у строк, що не перевищує 10 робочих днів із дати розгляду конкурсних пропозицій, повідомляє кожного учасника про результати конкурсу та визначає потенційних виконавців державного замовлення.

За результатами конкурсу державний замовник укладає з виконавцем державного замовлення державний контракт, у якому зазначаються економічні і правові зобов’язання сторін та регулюються взаємовідносини замовника і виконавця.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ІНСТРУКЦІЇ ЩОДО ЗАПОВНЕННЯ ФОРМИ № 1-ПВ (КВАРТАЛЬНА) «ЗВІТ З ПРАЦІ»

Наказом Держслужби статистики від 27.02.2013 р. № 68 унесено зміни до Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (квартальна) «Звіт з праці», затвердженої наказом Держкомстату від 26.10.2009 р. № 404.

Зокрема, правила заповнення рядка 4050 доповнено новою умовою — для працівників, прийнятих на неповний робочий день, і сумісників, що працюють більше ніж на одну ставку, кількість людино-годин щорічних відпусток розраховується пропорційно до встановленої для них тривалості робочого дня, але не більше норми, що діє на підприємстві.

Змінами визначено, що в рядку 6130, крім кількості штатних працівників, які відпрацювали 100 % фонду робочого часу, установленого законодавством на відповідний місяць, уключаючи тих, які були у відрядженні, також відображається кількість працівників, для яких запроваджено підсумований облік робочого часу, якщо вони повністю відпрацювали норму робочого часу, установлену згідно з графіком на звітний місяць.

У новій редакції викладено правила заповнення рядків 6020 — 6110. Так, у цих рядках здійснюється розподіл кількості працівників, зазначеної в рядку 6010, залежно від розмірів нарахованої їм заробітної плати. До заробітної плати включаються всі суми, нараховані за звітний місяць відповідно до пп. 2.1 — 2.3 гл. 2 Інструкції зі статистики заробітної плати. При цьому не враховуються суми перерахунків, здійснені за попередні періоди, а також інші виплати, що не належать до фонду оплати праці (гл. 3 Інструкції зі статистики заробітної плати), зокрема допомога по тимчасовій непрацездатності, інші види допомоги, що надаються за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням. Суми, нараховані за період відпустки, ураховуються тільки в тій частині, що припадає на звітний місяць.

Для відокремлених підрозділів (філій, представництв), на які поширюється дія колективного договору (угоди), у рядку 8010 відображається наявність відповідної кількості колективних договорів (угод).

Наказ № 68 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ІНСТРУКЦІЇ ЩОДО ЗАПОВНЕННЯ ФОРМИ № 1-ПВ (МІСЯЧНА) «ЗВІТ З ПРАЦІ»

Наказом Держслужби статистики від 27.02.2013 р. № 67 унесено зміни до Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (місячна) «Звіт з праці», затвердженої наказом Держкомстату від 26.10.2009 р. № 403.

Зокрема, уточнено, що в рядку 2040 відображається сума заборгованості з виплат працівникам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, строк виплати яких минув до кінця звітного періоду, аналогічно порядку, передбаченому в п. 3.1 Інструкції. Вона враховує кошти ФССТВП на виплату застрахованим особам: допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, на поховання, а також кошти підприємства з оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності (уключаючи непрацездатність, пов’язану з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням).