24.06.2013

Щодо оплати праці тренерів-викладачів

Лист від 23.01.2013 р. № 1/11-582

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЩОДО ОПЛАТИ ПРАЦІ ТРЕНЕРІВ-ВИКЛАДАЧІВ

Лист від 23.01.2013 р. № 1/11-582

 

У відповідь на звернення щодо умов оплати праці тренерів-викладачів позашкільних навчальних закладів та виплати таким працівникам надбавки за вислугу років у межах компетенції повідомляємо.

Відповідно до пункту 2 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27.05.93 р. за № 56, умови оплати праці керівників, спеціалістів, службовців та робітників структурних підрозділів та окремих працівників установ, закладів і організацій освіти, для яких вони не передбачені цією Інструкцією, установлюються відповідно до умов оплати праці аналогічних категорій працівників відповідних галузей народного господарства і виробництва.

Діяльність тренерів-викладачів позашкільних навчальних закладів відноситься до діяльності аналогічної категорії працівників закладів фізичної культури і спорту, у зв’язку з чим умови оплати праці таких працівників визначаються згідно з нормативно-правовими актами сфери фізичної культури і спорту.

Щодо виплати надбавки за вислугу років згаданим працівникам інформуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 р. № 78 затверджений Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним і науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти.

Дія зазначеного Порядку поширюється на педагогічних та науково-педагогічних працівників, перелік посад яких затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963 і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів і установ освіти.

Водночас зазначаємо, що для працівників закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту, крім надбавок і доплат, передбачених для усіх працівників бюджетної сфери, передбачені підвищення за спеціалізацією, за старшинство, за роботу з інвалідами, надбавки за спортивні звання, високі досягнення у праці, за рівень підготовки спортсменів, доплати за досягнення спортсменами високих результатів та інші надбавки і доплати, передбачені для працівників саме цієї галузі.

 

Заступник Міністра Б. Жебровський