11.03.2013

Тривалість відпустки бухгалтера лікарні

Відповідь на запитання

ТРИВАЛІСТЬ ВІДПУСТКИ БУХГАЛТЕРА ЛІКАРНІ

 

Тетяна СТАШКІВ, заступник директора Департаменту заробітної плати та умов праці — начальник відділу умов та режимів праці, нормування та професійної класифікації

 

Чи має право бухгалтер лікарні на додаткову щорічну відпустку?

(м. Харків)

 

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки) щорічна відпустка складається з основної відпустки (ст. 6 Закону про відпустки) та додаткових відпусток за роботу із шкідливими і важкими умовами праці (ст. 7 Закону про відпустки), за особливий характер праці (ст. 8 Закону про відпустки), інших щорічних додаткових відпусток, передбачених законодавством.

Відповідно до ст. 6 Закону про відпустки тривалість щорічної основної відпустки бухгалтера має становити 24 календарних дні.

Щорічні додаткові відпустки, передбачені ст. 7 і п. 1 ч. 1 ст. 8 Закону про відпустки, надаються за Списками, затверджуваними Кабінетом Міністрів України.

Постановою КМУ від 17.11.97 р. № 1290 затверджено Списки виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників у яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці.

Зазначеними Списками не передбачено надання бухгалтерам лікарень щорічної додаткової відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці.

На умовах, визначених колективним договором або трудовим договором, бухгалтеру може бути встановлено щорічну додаткову відпустку за ненормований робочий день тривалістю до 7 календарних днів, залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах (за винятком, коли бухгалтер працює за сумісництвом).