20.05.2013

Надання матеріальної допомоги на оздоровлення медсестрі установи фізкультури і спорту

Відповідь на запитання

НАДАННЯ МАТЕРІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ НА ОЗДОРОВЛЕННЯ МЕДСЕСТРІ УСТАНОВИ ФІЗКУЛЬТУРИ І СПОРТУ

 

Анжела КУПЛІВАНЧУК, заступник директора Департаменту — начальник відділу нормування та оплати праці, роботи з місцевими бюджетами Департаменту економіки та ресурсного забезпечення

 

Комунальна установа «Фізкультурно-оздоровчий комплекс» фінансується з бюджету. Чи має медсестра цієї установи право на виплату допомоги на оздоровлення згідно з постановою КМУ від 11.05.2011 р. № 524?

(Донецька обл.)

 

Абзацом 3 п. 2 постанови КМУ «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 11.05.2011 р. № 524 (далі — постанова № 524) установлено, що з 1 січня 2012 року медичним і фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів (установ) виплачується допомога на оздоровлення в розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки. Передбачена зазначеною постановою допомога на оздоровлення є обов’язковою виплатою.

Право на виплату допомоги мають особи, які допущені до медичної та фармацевтичної діяльності, — професіонали з повною вищою медичною та фармацевтичною освітою й фахівці з неповною вищою медичною та фармацевтичною освітою, які закінчили вищі заклади медичної та фармацевтичної освіти.

Абзацом 4 п. 2 постанови № 524 встановлено: допомога на оздоровлення в розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки надається медичним і фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів (установ) незалежно від відомчого підпорядкування.

Це означає, що право на отримання допомоги мають медичні та фармацевтичні працівники не лише закладів охорони здоров’я, а й інших державних та комунальних закладів (установ), зокрема, навчальних закладів, закладів соціального захисту населення, установ фізкультури і спорту тощо.