25.05.2015

Працівник працює неповний робочий день: чи є особливості заповнення звіту з ЄСВ

Яким чином заповнюється графа 15 «Кількість календарних днів перебування у трудових/цивіль-но-правових відносинах протягом звітного місяця» таблиці 6 додатка 4 до звіту щодо сум нарахованого ЄСВ, якщо найманий працівник працює неповний робочий день?

Відповідно до п. 9 розд. IV Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 р. № 435 (далі — Порядок № 435), таблиця 6 додатка 4 до звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ) до цього Порядку призначена для формування страхувальником у розрізі кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу) у звітному місяці.

Графа 15 «Кількість календарних днів перебування у трудових/цивільно-правових відносинах протягом звітного місяця» у таблиці 6 додатка 4 до звіту щодо сум нарахованого ЄСВ відповідає кількості календарних днів з 1-го по 31 (28, 29, 30) залежно від кількості календарних днів у місяці. Якщо початок трудових відносин збігається з першим числом місяця та відсутній факт звільнення застрахованої особи у звітному періоді (закінчення цивільно-правових відносин), значення графи 15 завжди дорівнює кількості календарних днів у місяці. У разі наявності факту звільнення показник відповідає кількості календарних днів тривалості трудових відносин у звітному місяці з урахуванням дня звільнення.

Тобто незалежно від того, що найманий працівник (застрахована особа) працює неповний робочий день, при заповненні таблиці 6 додатка 4 до звіту щодо сум нарахованого ЄСВ у графі 15 «Кількість календарних днів перебування у трудових/цивільно-правових відносинах протягом звітного місяця» зазначається кількість календарних днів з 1-го по 31 (28, 29, 30) залежно від кількості календарних днів у місяці або включаючи дату закінчення трудових відносин.

За матеріалами, розміщеними на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі
Державної фіскальної служби України (zir.minrd.gov.ua)