26.10.2015

Про визначення вартості стажування лікарів (провізорів)-інтернів у базових закладах охорони здоров’я

Лист від 03.11.2004 р. № 10.03.67/1543 (витяг)

На <…> запит <…> щодо надання роз’яснень з питань стажування лікарів (провізорів)-інтернів у базових закладах охорони здоров’я на умовах контракту Департамент економіки і фінансів повідомляє таке.

Відповідно до пункту 30 Переліку платних послуг, які можуть надаватися в державних та комунальних закладах охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.96 р. № 1138 (зі змінами та доповненнями), стажування лікарів (провізорів)-інтернів у базових закладах охорони здоров’я на умовах контракту проводиться за умови, якщо ці лікарі (провізори)-інтерни:

— закінчили недержавні вищі медичні (фармацевтичні) навчальні заклади;

— закінчили державні вищі медичні (фармацевтичні) навчальні заклади на умовах контракту;

— прийняті на роботу до недержавних закладів охорони здоров’я (недержавних фармацевтичних закладів, підприємств);

— повторно проходять інтернатуру;

— бажають отримати другу спеціальність в інтернатурі.

Кошти, отримані бюджетними закладами охорони здоров’я як плата за послугу зі стажування лікарів (провізорів)-інтернів, є власними надходженнями бюджетних закладів <…>.

Зазначені кошти зараховуються на спеціальні реєстраційні рахунки органів Державного казначейства України та використовуються на покриття витрат, пов’язаних з організацією і наданням зазначених послуг <…>.

Розмір плати за послугу зі стажування лікарів (провізорів)-інтернів у базових закладах охорони здоров’я встановлюється на підставі її ціни, базою для визначення якої є розрахунок валових витрат, пов’язаних з наданням послуг.

<…>

При визначенні вартості стажування лікарів (провізорів)- інтернів у базових закладах охорони здоров’я Міністерство охорони здоров’я рекомендує враховувати матеріальні й інші витрати в розмірі 10 % суми, що припадає на одну штатну посаду працівника закладу охорони здоров’я.

Заступник Міністра В. Загородній