23.04.2018

Інформаційна сторінка

Інформація про оплату поштового переказу

Кабмін постановою від 14.02.2018 р. № 154 вніс зміни до Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або боржників, затвердженого постановою КМУ від 03.08.2011 р. № 845, відповідно до яких пересилання коштів на користь стягувачів через підприємства поштового зв’язку на виконання рішень судів здійснюється за рахунок стягувача.

Стягувач у заяві про виконання рішення суду обов’язково повинен вказати реквізити банківського рахунку поштового відділення, на яке буде здійснюватися переказ коштів, а також своє прізвище, ім’я, по батькові та поштову адресу (найменування вулиці, номер будинку, квартири, найменування населеного пункту, поштовий індекс).

Постанова № 154 набрала чинності 16.03.2018 р.

Перелік обладнання для початкової школи оновлено

МОН наказом від 13.02.2018 р. № 137 затвердило Примірний перелік засобів навчання та обладнання навчального і загального призначення для навчальних кабінетів початкової школи.

При цьому Базовий перелік засобів навчання та обладнання навчального і загального призначення для навчальних кабінетів початкової освіти, затверджений наказом МОН від 05.04.2006 р. № 264, визнано таким, що втратив чинність.

Використання субвенції на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів

Кабмін постановою «Деякі питання використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів у 2018 році» від 11.04.2018 р. № 266 вніс зміни до абз. 1 п. 3 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів, затвердженого постановою КМУ від 30.11.2016 р. № 925.

Змінами, зокрема, встановлено, що така субвенція спрямовується на придбання сільськогосподарської техніки, обладнання, матеріалів та устаткування професійно-технічними навчальними закладами, на базі яких будуть створені навчально-практичні центри з підготовки робітників за професіями «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «Токар. Верстатник широкого профілю. Фрезерувальник. Шліфувальник. Свердлувальник», «Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах. Зварник», «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування. Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж. Електромонтажник силових мереж та електроустаткування».

Постанова № 266 набере чинності з дати її офіційного опублікування.

Оновлено Порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю

Кабмін постановою від 14.03.2018 р. № 238 затвердив у новій редакції Порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, затверджений постановою КМУ від 05.04.2012 р. № 321.

Цей Порядок визначає механізм:

— безоплатного забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації;

— виплати особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю та іншим окремим категоріям населення грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації;

— безготівкового перерахування коштів підприємствам, що виконали індивідуальні заявки осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення на виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, надання послуг з їх ремонту.

Також затверджено:

— перелік технічних та інших засобів реабілітації, якими забезпечуються особи з інвалідністю, діти з інвалідністю та інші окремі категорії населення;

— перелік технічних засобів реабілітації для осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, за які може виплачуватися грошова компенсація їх вартості.

Постанова № 238 набрала чинності 07.04.2018 р.