№16

Бюджетна бухгалтерія, квітень, 2018/№ 16 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2001 р. № 332 і від 11 жовтня 2016 р. № 710 Постанова від 04.04.2018 р. № 268
  • Щодо доплати за перевірку зошитів в підготовчому класі та підвищення посадових окладів за педзвання «старший викладач» у педучилищах Лист від 07.03.2018 р. № 1/11-2666
  • ПДВ: пропонуємо варіант бухобліку У цьому році бюджетну установу зареєстрували платником ПДВ. Установа отримує доходи від надання платних послуг, які оподатковуються ПДВ і звільнені від оподаткування. Підкажіть, як відображати в бухгалтерському обліку операції з нарахування ПДВ та сплати цього податку до бюджету? Як обліковувати суми, які знаходяться на електронному рахунку СЕА? В якому рядку Балансу їх зазначати?
  • Нематеріальні активи: що це таке, коли та як їх обліковувати У наш час кожна бюджетна установа стикається у своїй діяльності з активами, які не мають матеріальної форми. І, звісно, у бухгалтерів виникає чимало запитань щодо цього: чи формують здійснені платежі вартість майбутнього НА або ж вони списуються на витрати; чи є НА взагалі власністю бюджетної установи, а не іншої юридичної особи. Адже хоча у НП(С)БО 122 і є тлумачення основних правил та критеріїв щодо НА, вони носять надзвичайно загальний характер, що потребує більш детальних роз’яснень і ознайомлення із нюансами спеціального законодавства у цій сфері. У цій статті розглянемо базові вимоги законодавства щодо НА та його практичне застосування у діяльності суб’єктів державного сектору. Зокрема, поговоримо й про юридичне тлумачення терміна «нематеріальні активи», розкриємо його ідеологію, специфіку застосування у діяльності суб’єктів державного сектору. І звісно ж, детально зупинимося на бухгалтерському обліку НА, який має чимало нюансів: критерії визнання та оцінки, амортизація, строки корисного використання і відображення в обліку та звітності.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі