10.09.2018

Інформаційна сторінка

Оновлено Порядок проведення перевірок публічних закупівель

Уряд врегулював порядок перевірок закупівель органами держфінконтролю. Зокрема, Порядок проведення перевірок державних закупівель приведено у відповідність до Закону від 21.12.2017 р. № 2265-VIII.

Це сталося завдяки постанові КМУ від 26.07.2018 р. № 659, яка чинна із 28.08.2018 р.

Список підстав для перевірки закупівель, що проводяться за письмовим рішенням керівника контролюючого органу або його заступника, доповнено такими:

• замовник не усунув порушення, визначене у висновку про результати моніторингу закупівлі, і таке порушення матиме негативний вплив для бюджетів, а також висновок не оскаржено до суду;

• виявлення під час моніторингу закупівлі порушень щодо невідповідності опублікованих в електронній системі закупівель (ЕСЗ) умов договору про закупівлю змісту тендерної пропозиції переможця процедури закупівлі за результатами аукціону (у тому числі ціни за одиницю товару) або ціни пропозиції учасника у разі застосування переговорної процедури закупівлі;

• замовник не усунув порушення, визначене у висновку, і таке порушення призвело до невиконання ним вимог Закону «Про публічні закупівлі», а також висновок не оскаржено до суду.

Склад, кількість посадових осіб органу держфінконтролю та строки проведення перевірки закупівель визначає орган держфінконтролю з урахуванням обсягу передбачених програмою перевірки питань у межах 20 робочих днів. Строки проведення перевірки закупівель, щодо яких здійснювався моніторинг закупівель, передбачений Законом «Про публічні закупівлі», визначається органом держфінконтролю в межах 10 робочих днів.

Під час перевірки закупівель проводиться документальна та/або фактична перевірка питань програми перевірки закупівель, а також аналіз інформації щодо проведення процедур закупівель, розміщеної в ЕСЗ, та інформації, що міститься в держреєстрах і базах даних, відкритих для доступу органу держфінконтролю.

Уряд встановив «вислужну» надбавку працівникам ПЗФУ

Кабмін постановою від 29.08.2018 р. № 686 затвердив Порядок виплати надбавки за вислугу років працівникам установ природно-заповідного фонду України (ПЗФУ), а також встановив щомісячну надбавку за вислугу років.

Дія цієї постанови поширюється на працівників спецадміністрацій природних та біосферних заповідників, національних природних парків, регіональних ландшафтних парків, ботсадів, дендрологічних та зоопарків, парків-пам’яток садово-паркового мистецтва ПЗФУ.

Надбавка за вислугу років виплачується керівним працівникам, професіоналам, фахівцям, техслужбовцям та робітникам установ ПЗФУ, які забезпечують і безпосередньо виконують природоохоронні, науково-дослідні, еколого-освітні, рекреаційні функції, а також функції з охорони навколишнього середовища, крім тих працівників, для яких нормативно-правовими актами встановлено інші умови та розміри виплати надбавок за стаж роботи.

«Вислужна» надбавка встановлюється у відсотках до посадового окладу залежно від стажу роботи в установах ПЗФУ:

понад 3 роки — 10 %;

понад 10 років — 20 %;

понад 20 років — 30 %.

Надбавка обчислюється виходячи з посадового окладу працівника без урахування інших надбавок і доплат виключно у межах фонду оплати праці, затвердженого в загальному та спеціальному фондах бюджету, або за рахунок власних доходів, отриманих від провадження госпдіяльності, та виплачується щомісяця за фактично відпрацьований час.

Постанова № 686 набула чинності 04.09.2018 р.