27.05.2019

Перелік форм державних статспостережень на 2019 рік

Держстат наказом від 17.05.2019 р. № 161 затвердив Загальний табель (перелік) форм державних статистичних спостережень на 2019 рік.

Також на веб-сайті Держстату опубіковано:

• Альбом форм державних статистичних спостережень на 2019 рік;

• Перелік форм державних статистичних спостережень та фінансової звітності, які можуть подаватись респондентами в електронному вигляді у 2019 році;

• Календар подання форм державних статистичних спостережень та фінансової звітності у 2019 році.

Нагадуємо про запровадження Держстатом роботи нового сервісу для безоплатного подання статистичної звітності в електронному вигляді — «Кабінет респондента». Доступ до нього відкрито з 01.02.2019 р. У «Кабінеті респондента» ви зможете в онлайн-режимі звітувати за формами державної статистичної звітності.

Для реєстрації та роботи в «Кабінеті респондента» необхідно мати електронний підпис із двома сертифікатами: для підписання та шифрування.

Коректна робота в «Кабінеті респондента» можлива в браузерах Internet Explorer версії не нижче 9, Mozilla Firefox 35+, Opera 12+, Google Chrome 45+.

Порядок взаємодії ДФС та Держказначейства щодо повернення помилково сплачених сум

З 26.04.2019 р. набрав чинності наказ Мінфіну «Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії Державної фіскальної служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені» від 11.02.2019 р. № 60.

Новація Порядку полягає у запровадження єдиної автоматизованої системи створення, підписання, погодження електронних документів, їх передавання, одержання, оброблення з використанням електронного цифрового підпису та інформаційно-телекомунікаційних технологій і систем з одночасною повною відмовою від паперового документообігу.

Звертаємо увагу, що порядок електронної взаємодії застосовується щодо повернення платежів, належних:

державному бюджету, — з першого числа четвертого місяця, що настає за місяцем офіційного опублікування цього наказу, тобто з 01.08.2019 р.;

місцевим бюджетам, та платежів, які підлягають розподілу між державним та місцевими бюджетами, — з першого числа сьомого місяця, що настає за місяцем офіційного опублікування цього наказу, тобто з 01.11.2019 р.