03.08.2020

ДКСУ оприлюднюватиме інформацію щодо надходження до місцевих бюджетів податків та зборів

ДКСУ повідомила, що на офіційному вебпорталі Казначейства (www.treasury.gov.ua) у рубриці «Казначейство інформує», підрубриці «Моніторинг надходжень до бюджетів та фондів» щомісячно 25-го числа оприлюднюватиметься «Інформація щодо надходження до місцевих бюджетів податків та зборів» у розрізі обласних бюджетів, бюджету міста Києва, міст обласного значення, бюджетів районів, міст районного значення, селищних, сільських бюджетів та ОТГ.

Затверджено Класифікатор соціальних послуг

Мінсоцполітики наказом від 23.06.2020 р. № 429 затвердило Класифікатор соціальних послуг.

Класифікатор призначено для обов’язкового застосування суб’єктами системи надання соціальних послуг при плануванні надання соціальних послуг, проведенні їх обліку та фінансування, залученні недержавних надавачів соціальних послуг до їх безпосереднього надання та проведенні відповідної інформаційно-роз’яснювальної роботи.

У цьому Класифікаторі соціальним послугам присвоюється код, який використовується в Інформаційно-аналітичній системі управління соціальною підтримкою населення України (E-SOCIAL) для кожного ділового процесу і в Реєстрі надавачів та отримувачів соціальних послуг.

Одночасно втратив чинність наказ Мінсоцполітики від 03.09.2012 р. № 537.

Наказ № 429 набрав чинності 21.07.2020 р.

Як запланувати та розмістити закупівлі на Prozorro

Фахівці ДП «Прозорро» (infobox.prozorro.org) пояснили замовникам, як поєднати вимоги Порядку № 7081 та Порядку № 10822. Також роз’яснили, яку інформацію потрібно зазначати в електронній системі для закупівель товарів, послуг, робіт, ліків та медичних виробів.

1 Порядок визначення предмета закупівлі, затверджений наказом Мінекономрозвитку від 15.04.2020 р. № 708.

2 Порядок розміщення інформації про публічні закупівлі, затверджений наказом Мінекономрозвитку від 11.06.2020 р. № 1082.

Товари та послуги

Предмет закупівлі визначайте за 4 цифрою Єдиного закупівельного словника3.

3 Національний класифікатор України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник», затверджений наказом Мінекономрозвитку від 23.12.2015 р. № 1749.

При розміщенні в електронній системі інформації про предмет закупівлі в окремих полях зазначайте інформацію щодо назви та коду предмета закупівлі відповідно до класифікаторів, які передбачені для визначення предмета закупівлі відповідно до Порядку № 708, та їх назви.

Також в окремих електронних полях зазначайте інформацію щодо назви товару (послуги) кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі, коду товару (послуги), визначеного згідно з Єдиним закупівельним словником, що найбільше відповідає назві номенклатурної позиції предмета закупівлі.

Медичні вироби

Предмет закупівлі для медичних виробів визначайте за 4 цифрою Єдиного закупівельного словника.

При розміщенні в електронній системі інформації про предмет закупівлі в окремих полях зазначайте інформацію щодо назви та коду предмета закупівлі відповідно до класифікаторів, які передбачені для визначення предмета закупівлі відповідно до Порядку № 708, та їх назви.

У такому разі код та назву медичного виробу зазначайте відповідно до національного класифікатора НК 024:2019 «Класифікатор медичних виробів», затвердженого наказом Мінекономрозвитку від 05.02.2019 р. № 159.

Якщо предмет закупівлі містить два та більше медичних виробів, зазначайте код та назву кожного медичного виробу

Лікарські засоби

Предмет закупівлі для лікарських засобів визначайте за 3 цифрою Єдиного закупівельного словника.

При розміщенні в електронній системі інформації про предмет закупівлі в окремих полях зазначайте інформацію щодо назви та коду предмета закупівлі відповідно до класифікаторів, які передбачені для визначення предмета закупівлі відповідно до Порядку № 708, та їх назви.

У цьому разі зазначайте міжнародну непатентовану назву лікарського засобу (МНН).

Якщо предмет закупівлі містить два та більше лікарських засобів, замовник має зазначити МНН кожного лікарського засобу.

Також в окремих електронних полях зазначайте інформацію щодо назви товару кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі, коду товару, визначеного згідно з Єдиним закупівельним словником, що найбільше відповідає назві номенклатурної позиції предмета закупівлі.

Поточний ремонт

Предмет закупівлі для поточного ремонту визначайте за кожним окремим будинком, будівлею, спорудою, лінійним об’єктом інженерно-транспортної інфраструктури згідно з термінологією державних будівельних норм ДБН А.2.2-3:2014 та/або галузевих будівельних норм ГБН Г.1-218-182:2011.

При розміщенні в електронній системі інформації про предмет закупівлі в окремих полях зазначайте назву згідно з ДСТУ, державними або галузевими будівельними нормами, які передбачені для визначення предмета закупівлі відповідно до Порядку № 708.

Також зазначайте код та назву відповідно до Єдиного закупівельного словника. У цьому разі немає чіткої вимоги щодо знака, за яким необхідно зазначити код.

Роботи

Предмет закупівлі для робіт визначайте за об’єктами будівництва та з урахуванням ДСТУ Б Д.1.1-1:2013, а також галузевих будівельних норм ГБН Г.1-218-182:2011.

При розміщенні в електронній системі інформації про предмет закупівлі в окремих полях зазначайте назву згідно з ДСТУ, галузевими будівельними нормами, які передбачені для визначення предмета закупівлі відповідно до Порядку № 708.

Також зазначайте код та назву робіт за показниками 2 — 5 цифр Єдиного закупівельного словника.