26.10.2020

Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України

Постанова від 09.10.2020 р. № 940

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Внести до актів Кабінету Міністрів України зміни, що додаються.

2. Установити, що:

пункт 1 та підпункт 3 пункту 2 змін, затверджених цією постановою, застосовуються з 23 квітня 2020 р.;

абзац другий підпункту 1 пункту 2 змін, затверджених цією постановою, застосовується з дня набрання чинності Законом України від 16 липня 2020 р. № 805-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення виборчого законодавства»;

абзаци третій — восьмий підпункту 1 пункту 2 та пункт 3 змін, затверджених цією постановою, застосовуються з 1 липня 2020 року.

Прем’єр-міністр України Д. Шмигаль

Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 09.10.2020 р. № 940

Зміни, що вносяться до актів Кабінету Міністрів України

1. У розділі «Шляхи реалізації Концепції» Концепції запровадження посад фахівців з питань реформ, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2016 р. № 905:

1) в абзаці першому слова «за результатами відкритого конкурсу та» виключити;

2) абзаци дев’ятий і десятий викласти в такій редакції:

«На посади фахівців з питань реформ призначаються особи, які є переможцями конкурсного відбору на посади державної служби, що визначені як посади фахівців з питань реформ відповідно до цієї Концепції. Конкурс на зайняття посад фахівців з питань реформ проводиться відповідно до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 р. № 246.

На період зупинення дії положень Законів України «Про державну службу» та «Про центральні органи виконавчої влади» в частині проведення конкурсів на посади державної служби та призначення на посади державної служби за результатами конкурсу згідно з пунктом 8 розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» на посади фахівців з питань реформ можуть призначатись особи відповідно до Порядку призначення на посади державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 290 «Деякі питання призначення на посади державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».».

2. У постанові Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів»:

1) у схемі посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів у 2020 році, затвердженій зазначеною постановою:

у назві підграфи «Апарат Верховної Ради України, Секретаріат Кабінету Міністрів України, Офіс Президента України, апарати (секретаріати) Ради національної безпеки і оборони України, Рахункової палати, Конституційного Суду України, Офісу Генерального прокурора, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення» графи «Розмір посадового окладу, гривень» після слів «Конституційного Суду України» доповнити словами «, Центральної виборчої комісії»;

позиції:

«В2

Провідний спеціаліст державного органу

8800

8500

6800

5100

4230

В3

Спеціаліст державного органу

8200

7800

6300

4230

4204»

замінити такими позиціями:

«В2

Провідний спеціаліст державного органу

8800

8500

6800

5100

4670

В3

Спеціаліст державного органу

8200

7800

6300

4670

4394»;

2) позицію «В1 Посади головних спеціалістів державних органів» у графі «Посади державних службовців, що прирівнюються до відповідних підкатегорій» переліку посад державної служби, що прирівнюються до відповідних підкатегорій, затвердженого зазначеною постановою, після слів «державний кадастровий реєстратор» доповнити словами «; представник Уповноваженого із захисту державної мови»;

3) абзац перший пункту 7 Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям, затвердженого зазначеною постановою, викласти в такій редакції:

«7. Надбавка за виконання особливо важливої роботи встановлюється згідно з додатком 1 державним службовцям, посади яких належать до посад фахівців з питань реформ.».

3. У пункті 1 приміток до схеми посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 24 травня 2017 р. № 358 «Деякі питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя», слова і цифри «законом на 1 січня 2020 р.» замінити словами «законом про Державний бюджет України на відповідний рік».

4. У Порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 р. № 640:

1) у пункті 12:

абзац другий викласти в такій редакції:

«Завдання і ключові показники для державного службовця на поточний рік визначаються у січні — вересні цього року в разі призначення (переведення) на посаду державної служби, виходу на роботу після відсутності на службі у випадках, передбачених абзацами третім — п’ятим пункту 14 цього Порядку, поновлення на посаді державної служби. Такі завдання і ключові показники визначаються протягом десяти робочих днів після призначення (переведення) або виходу на роботу.»;

абзац третій виключити;

2) в абзаці третьому пункту 14 слова і цифри «пунктів 3 і 18» замінити словами і цифрами «пунктів 3, 31 і 18»;

3) у додатках до Порядку:

у додатку 4 у графі «Критерії визначення балів» в абзаці шостому слова «Індивідуальну програму професійного розвитку виконано» замінити словами і цифрами «Пройдено професійне навчання відповідно до індивідуальної програми, за результатами якого нараховано не менше ніж 0,4 кредиту Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи (ЄКТС)»;

у додатку 8:

після слів

« управління організацією роботи та персоналом»

доповнити словами

« цифрова грамотність»;

слова

« технічні вміння»

замінити словами

« цифрова грамотність».