07.04.2025

Харчування працівників закладів дошкільної освіти

Як правильно оплачувати за харчування працівників у закладі дошкільної освіти (далі — ЗДО): за спеціальним чи за загальним фондом? Чи потрібно здійснювати відновлення касових видатків за такими надходженнями?

Можливість харчування працівників ЗДО

Насамперед розглянемо, які існують законодавчі підстави для харчування працівників у ЗДО.

Дійсно, можливість харчування працівників ЗДО передбачена п. 1.19 Інструкції № 298/227*. Зокрема, у меню-розкладці обов’язково зазначають кількість працівників ЗДО, які харчуються згідно із заявами на ім’я керівника, що включають у себе замовлення на комплексний обід або тільки першу і третю страви. Для таких працівників виписують харчування за нормами для дітей старшої вікової групи.

* Інструкція з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затверджена наказом МОН та МОЗ від 17.04.2006 № 298/227.